Patrick Decuyper stort 600.000 euro op rekening van Antwerp

© BELGA
Redactie KW

Tweedeklasser Antwerp (RAFC) heeft een belangrijke stap gezet richting het behalen van een licentie voor volgend seizoen. Patrick Decuyper, voormalig CEO van Zulte Waregem, hield immers woord en stortte ruim 600.000 euro op de rekening van ‘The Great Old’. Voor de camera van de regionale televisiezender ATV gaf secretaris Paul Bistiaux woensdagavond aan dat Antwerp het geld absoluut nodig had.

“De eerste hindernis richting het behalen van de licentie is genomen”, aldus Bistiaux. “De fondsen werden gisteravond ter beschikking gesteld en we hebben ze meteen gebruikt om enkele dringende schulden, zoals lonen en belastingen, af te lossen.”

“De licentie is nog steeds verre van binnen, maar de eerste noodzakelijke stap is wel gezet. Er moet nog een lange weg worden afgelegd, maar deze storting was een conditio sine qua non om een licentie te krijgen.”

Vorige week bereikten Decuyper en zijn investeerders al een akkoord met een van de voornaamste schuldeisers van Antwerp, ex-voorzitter Eddy Wauters. Enkel met de familie Mintjens, onder meer eigenaar van gronden op de Bosuil, zou nu nog een akkoord moeten worden gevonden voor de overname echt in kannen en kruiken is.

(Belga)