Pascal De Vreese volgt volgend seizoen Dirk Azou op als trainer van FC Gullegem

Pascal De Vreese wordt volgend seizoen de nieuwe coach van FC Gullegem. © VDB
Wouter Vander Stricht

Op de website maakt FC Gullegem wereldkundig dat huidig trainer Dirk Azou volgend jaar opgevolgd wordt door Pascal De Vreese. De ploeg uit tweede amateurklasse, die moet vechten voor het behoud, trekt daarmee een bekende naam aan. Als speler schopte De Vreese het immers tot eerste klasse, als hoofdtrainer was hij enkel in de provinciale reeksen actief.

Pascal De Vreese wordt volgend seizoen de nieuwe trainer van FCG. Hij volgt daarmee huidige trainer Dirk Azou op die na zes mooie seizoenen vertrekt. Azou promoveerde met Gullegem uit de provinciale reeksen naar derde klasse (de huidige tweede amateurklasse, red). Hij had eerder al aangegeven zijn contract niet te verlengen.

Dirk Azou kiest na zes seizoenen FC Gullegem voor een ander avontuur.
Dirk Azou kiest na zes seizoenen FC Gullegem voor een ander avontuur.© VDB

De Vreese neemt straks over. Als speler maakt hij furore bij Moeskroen, AA Gent, KSV Waregem, FC Turnhout, Bergen, Sporting West (Harelbeke-Ingelmunster), Denderleeuw en RC Doornik. In totaal scoorde hij 213 doelpunten in de nationale reeksen.

Als trainer maakte hij zijn debuut bij tweedeprovincialer Bl. Otegem. Na drie seizoenen trok hij naar KVK Avelgem ook voor drie seizoenen. Dit seizoen is hij nog aan de slag in eerste amateursklasse; waar hij bij SK Deinze de beloften onder handen neemt.