Paarswitte banner van sponsor Cercle zet kwaad bloed bij achterban Club Brugge

Redactie KW

Een paarswitte banner aan het Jan Breydelstadion lokte verhitte (digitale) emoties uit bij enkele Club-supporters. Het gaat om een spandoek van Liantis, hoofdsponsor van buur Cercle Brugge.

Sinds enkele dagen hing aan het logegebouw van het Jan Breydelstadion een paarswitte banner. Reclame voor Liantis, het resultaat van de samensmelting van ADMB, Provikmo en Zenito. De HR-dienstengroep blijft hoofdsponsor van Cercle, maar kreeg dus wel een andere naam én een nieuw paars-wit logo. Maar dat werd er eentje dat pijn doet aan de blauw-zwarte ogen van de supporters van buur Club Brugge.

Op sociale media regende het al snel verhitte reacties. Volgens verschillende Club-supporters ging het om pure provocatie van de buren. Omdat de sfeer duidelijk nogal grimmig was en er gedreigd werd om de banner te vernielen, werd die weggehaald. “We zullen nu bekijken hoe we die op matchdagen van Cercle wel weer aan het stadion kunnen hangen”, zegt Philip Van Eeckhoute, gedelegeerd bestuurder van Liantis. “Misschien met de nodige uitleg erbij.”

Niemand schofferen

Van Eeckhoute benadrukt dan ook dat het nooit de bedoeling is geweest om de Club-supporters uit te dagen. “Wij willen hiermee absoluut niemand schofferen”, zegt hij. “Dit nieuwe logo is het gevolg van een lang proces van drie merken die op tien september één merk worden. Net zoals men zich in de voetbalwereld met kleuren wil onderscheiden, proberen wij dat in onze sector ook te doen. Na wat studiewerk is een bureau bij de paarse steunkleur uitgekomen. Ook al omdat één van de drie merken – Zenito – die al had.”

De gedelegeerd bestuurder hoopt dat de storm op de sociale media snel kan gaan liggen. “Wij hopen op een beetje begrip voor onze eigenheid. En wij hebben zelf net heel veel respect voor de drive waarmee supporters achter hun club staan. Voor ons mogen beide ploegen in het Jan Breydelstadion het dit seizoen heel erg goed doen”, zegt hij.

(TL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier