Oude kantine in Kuurne ruimt plaats voor kleedkamers

Francis Benoit, sportschepen Jan Deprez, Eendracht voorzitter Germain Vandesompele en de U17 van Eendracht Kuurne © NSK
Redactie KW

De gemeenteraad keurde tijdens de zitting donderdag het dossier goed voor de sloop van de oude voetbalkantine op het sportpark en de bouw van kleedkamers op dezelfde plaats. Zeker goed nieuws voor voetbalclub Eendracht Kuurne.

De raming werd opgesteld door ontwerper Ingenieur-architect Dominiek Depoortere uit Beveren – Leie Ze bedraagt 353.521,76 euro btw inbegrepen.

“Er komen vier nieuwe ruime kleedkamers waarvan twee met zes douches en twee met drie douches. Er is een aparte kleedruimte voorzien voor meisjes of damessporters en ook een scheidsrechterlokaal”, somt sportschepen Jan Deprez op. “Het oude kantinegebouw en de kleedkamers uit de jaren zeventig waren niet meer van deze tijd. Als het dossier vlot doorgaat mogen we de uitvoering van de werken voorzien in het voorjaar van 2016. Een mooie startdatum zou bijvoorbeeld vlak na het Paastornooi van Eendracht zijn.”

“Ik dank het College van Burgemeester en Schepenen voor het initiatief om eindelijk het oude kantientje te slopen en te vervangen door moderne kleedkamers”, zegt een tevreden voorzitter van Eendracht Kuurne en raadslid Germain Vandesompele (Heerlijk Kuurne). “Het is sedert 1999, na de bouw van de nieuwe kantine zestien jaar geleden, nog slechts occasioneel gebruikt als kantine voor tornooien, vergaderlokaal of repetitieplaats. Nieuwe comfortabeler accommodaties bij het hoofdveld en terrein vier zijn een dringende noodzaak. De primitieve vroegere kleedkamers nabij het Jeugdcentrum en die bij het gebouw van kinderopvang de Kangoeroe voldeden niet meer aan de eisen en kunnen eindelijk verlaten worden. Voetbalclub Eendracht is als grootste gebruiker heel blij met het initiatief. Het is ook een blijk van steun aan het voor de sociale cohesie en de groeiende diversiteit heel belangrijke verenigingsleven in de gemeente.”

(JPDK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier