Opstootjes ontsieren bekermatch tussen KV Oostende en Lokeren

Ayanda Patosi wordt getrakteerd op een douche van bier © BELGA
Redactie KW

KV Oostende-Lokeren was enorm spannend en bij sommige heethoofden steeg de spanning naar het hoofd. Enkele KVO-fans bekogelden de spelers van Lokeren met bier, de Lokerenfans deden een charge op een hekken. Scheidsrechter Verbist moest de match stilleggen en ook de politie moest tussenkomen.

Ayanda Patosi stak het vuur aan de lont. Hij veinsde de bal buiten te spelen om verzorging toe te laten voor een geblesseerde speler, maar speelde verder als hij zag dat de KVO-defensie op het verkeerde been stond. De Oostendse fans konden dit niet appreciëren en gooiden met bier naar de Zuid-Afrikaan. Ook doelman Copa kreeg een lading bier over zich en na het afgekeurde doelpunt van Brillant was het hek helemaal van de dam. Marc Coucke probeerde nog de gemoederen te bedaren, maar uiteindelijk moest ref Verbist de match stilleggen.

Ook de bezoekende fans toonden zich van hun slechtste kant. Zij probeerden een charge op een hekken en enkelen bestormden zelfs het terrein. Uiteindelijk moest de politie tussenkomen. Na tien minuten in de kleedkamer waren de gemoederen bedaard en werd de match zonder veel problemen verdergezet.

“Het is allemaal begonnen met Patosi aan de zijkant van het veld”, stelt ook trainer Frederik Vanderbiest. “Dan is er die afgekeurde goal… Tja, het is een cupsfeer. Ik vond raar dat er ook plots amok was bij de fans van Lokeren waren. Ik dacht dat enkel de KVO-fans reden tot klagen hadden.”

Lokeren haalde het uiteindelijk na een zinderende strafschoppenreeks. Siani schoot zijn poging op de lat en daardoor kwam Lokeren terug in de strafschoppen. Depoitre miste de tiende poging voor KV Oostende, Eugene Ansah schoot Lokeren naar de finale.