Oostende trapt Lotto Street Soccer dit jaar af

Redactie KW

Om de jeugd extra aan te zetten om samen te sporten, organiseren de Antwerpse Voetbalschool en de Nationale Loterij, in samenwerking met Sportizon, voor de 8ste maal het sportintegratieproject Lotto Street Soccer.


Lotto Street Soccer zet jongeren aan tot straatvoetbal. Want straatvoetbal is een ideale manier om je techniek te etaleren en bij te schaven. Dat bewijst ook Dennis Praet, profvoetballer bij RSC Anderlecht. Hij nam deel aan één van de eerste edities van Lotto Street Soccer.

Lotto Street Soccer, dat zijn 10 gratis straatvoetbaltoernooien voor jongeren tussen 6 en 16 jaar. De wedstrijden worden gespeeld op kleine velden met boarding. In teams van 4 tot 6 spelers en verdeeld over drie categorieën strijden de deelnemers voor de overwinning en mooie prijzen. De deelname is gratis.

Oostende bijt als enige West-Vlaams halte dinsdag meteen de spits af. De voetballertjes geven afspraak aan het strandplein in Mariakerke. Nadien trekt men nog naar Sint-Niklaas, Waver, Brussel, Genk, Leuven, Marche, Antwerpen, Verviers en Hasselt.

(DM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier