Ook Silke Demeyere trekt naar Lille

© VDB
Christof Decraene

De middenvelder van vicekampioen en bekerwinnaar Lierse volgt zo haar vriendin Jana Coryn naar de Franse tweedeklasser.

Lille toont al langer interesse in Silke Demeyere, maar de Harelbeekse linkerflankaanvalster, die zelf liever op de 10 speelt, hield aanvankelijk de boot nog wat af. Toen Jana Coryn, een streekgenote met wie ze samen naar de trainingen en wedstrijden in Lierse trok, voor Lille koos, begon ze te twijfelen om te blijven. En deze week hakte ze dan de knoop door.

“Ik kies nu voor een nieuwe uitdaging en dat op amper een half uurtje van bij mij thuis. Dat nog enkele speelsters vertrekken bij Lierse, waaronder enkelen met wie ik samen naar de trainingen reed, speelde eveneens een rol in mijn beslissing om te vertrekken. Ik had zaterdag nog een gesprek met de mensen van Lierse. Zij vonden het jammer, maar hadden wel respect voor mijn beslissing.”

Lille werd afgelopen seizoen zesde in de Franse tweede klasse, maar wil volgend seizoen promoveren. Demeyere vindt er met Jana Coryn alvast een goede vriendin en streekgenote terug. Vrijdag met aftrap om 18 uur speelt Demeyere trouwens met de Red Flames de EK-kwalificatiewedstrijd in en tegen Estland. België voert momenteel zijn poule aan, de Esten pakten nog geen enkel punt. (CDW)