Ook reeksindeling derde amateurklasse A met Ingelmunster, Vlamertinge en Wervik bekend

Een treffen tussen Vlamertinge en Wervik wordt volgend jaar niet in eerste provinciale, maar in de derde amateurklasse gespeeld. © VDB
Redactie KW

De derde amateurklasse – zeg maar het vroegere bevordering – kent ook de reeksindeling. Dat de West-Vlaamse ploegen, het zijn er nog amper drie, in de A-reeks ingedeeld zouden worden lag voor de hand. Er komen uiteraard heel wat nieuwe ploegen in terecht. Zie hieronder tegen wie OMS Ingelmunster, E. Wervik en SK Vlamertinge het straks opnemen.

De A-reeks in bevordering was vroeger altijd erg West-Vlaams, vorig jaar maakten nog acht teams daar deel van uit. Maar RFC Knokke, SW Harelbeke en KVK Westhoek promoveerden rechtstreeks, SCT Menen deed dat via de eindronde. SVV Damme, SK Eernegem en WS Adinkerke degradeerden dan weer, zodat OMS Ingelmunster alleen overschoot. Gelukkig voor de Brigands promoveerden ook nog E. Wervik (kampioen) en SK Vlamertinge (eindronde) zodat er toch nog wat West-Vlaamse treffens in de derde amateurklasse zullen komen.

De reeks telt straks ploegen uit vier provincies. Drie West-Vlaamse dus, tien uit Oost-Vlaanderen, eentje uit Antwerpen (FC Mariekerke) en twee uit Vlaams-Brabant (FC Pepingen en HO Wolvertem-Merchtem). Die laatste ploeg komt over van de B-reeks in bevordering, Pepingen was al ingedeeld in de A-reeks. FC Mariekerke werd tweede in eerste provinciale Antwerpen en promoveerde rechtstreeks. De provincie Antwerpen mocht twee ploegen meteen laten promoveren en het proviciale comité koos ervoor om de eerste twee in de stand meteen te laten stijgen.

Anders was dat in eerste provinciale Oost-Vlaanderen. FC Merelbeke behaalde 67 punten, dat was evenveel als RC Lebbeke, maar dat won een wedstrijd minder. Oost-Vlaanderen mocht ook twee ploegen meteen laten promoveren, maar liet een eindronde daarover beslissen. In de finale won Jong Lede (50 punten) van RC Lebbeke, maar Lebbeke kon zich uiteindelijk via de interprovinciale eindronde nog plaatsen. Dus drie promovendi uit de eerste provinciale Oost-Vlaanderen.

In de reeks zaten al SK Berlare, SC Dikkelvenne, VK Ninove, FC Pepingen, SK Ronse, Sint-Gillis Waas, RFC Wetteren en E. Zele. Samen met de vijf nieuwkomers van buiten de provincie (FC Mariekerke, Wolvertem-Merchtem, FC Merelbeke, RC Lebbeke en Jong Lede) en de West-Vlaamse ploegen OMS Ingelmunster, SK Vlamertinge en E. Wervik vormen die nu derde amateurklasse A.