Ook de West-Vlaamse vierdeklassers kennen hun tegenstanders

SVV Damme en WS Adinkerke vochten vorig jaar hun duels uit in eerste provinciale, straks is dat in bevordering reeks A. (Foto Bart) © VDB
Redactie KW

Opnieuw acht West-Vlaamse teams, waaronder met WS Adinkerke en SVV Damme ook twee nieuwkomers, maken deel uit van vierde klasse A.

De West-Vlaamse vierdeklassers zijn weer ingedeeld in de A-reeks. Daaruit verdwenen Sassport Boezinge en Rac. Waregem, SK Eernegem kon zich ternauwernood redden. Kampioen WS Adinkerke en SVV Damme, dat als extra stijger ook promoveerde, brengen het aantal West-Vlaamse clubs weer op acht.

SW Harelbeke, dat zopas is vrijgesproken in de omkopingszaak rond Laurens Monteyne en Bram Paepe, is zeer ambitieus. Maar dat geldt ook voor KVK Westhoek en OMS Ingelmunster die afgelopen seizoen ook voorin meedraaiden. Ook SCT Menen en RFC Knokke kochten fors in en willen een woordje meespreken. SK Eernegem mikt vooral op een rustig seizoen en daarmee zullen ook promovendi WS Adinkerke en SVV Damme wellicht tevreden zijn.

Henk Houwaart

De reeks krijgt toch wel een serieus ander aangezicht gezien uit derde klasse E. Zele en FC Doornik in de reeks komen en uit de Oost-Vlaamse eerste provinciale kampioen SC Dikkelvenne en vice-kampioen VK Ninove.

Vier ploegen blijven ook nog aan boord. SK Berlare, Sint-Gillis-Waas, SK Ronse en de Wetterse fusieploeg na het samensmelten van Standaard Wetteren en Racing Wetteren-Kwatrecht. Een naam heeft de ploeg nog niet, een trainer wel : Henk Houwaart.

De reeks ziet er als volgt uit : SW Harelbeke, OMS Ingelmunster, KVK Westhoek, RFC Knokke, SCT Menen, SK Eernegem, SVV Damme, WS Adinkerke, E. Zele, FC Doornik, VK Ninove, SC Dikkelvenne, Sint-Gillis-Waas, de Wetterse fusieploeg, SK Berlare en SK Ronse.

(WVS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier