Onmondig VK Westhoek incasseert vierde nederlaag op rij

Denzel Van Fleteren mistte de kans op de eerredder. © VDB

VK Westhoek leed thuis tegen Dikkelvenne zijn vierde nederlaag op rij. Het werd 0-4. De frustratie was zo groot, dat enkele supporters de vlag van Westhoek omgekeerd aan de omheining hingen.

De wedstrijd begon nochtans evenwichtig en geen van beide ploegen slaagde erin om een uitgesproken kans af te dwingen. Kesteloot gleed uit in de grote rechthoek vooraleer hij kon afdrukken en doelman De Temmerman redde een schot van Staelens in hoekschop. Tien minuten voor de rust kende Deman pech toen zijn schot, na een collectieve thuisaanval, op de deklat belandde. In de resterende tijd voor de rust telde SC Dikkelvenne een ontgoochelend spelende thuisploeg uit. Na balverlies van VK Westhoek ging Kissi door op snelheid en stiftte de bal over Ampe binnen. De thuisploeg was amper bekomen van de achterstand of Stassin schoot een vrije trap van buiten de rechthoek in de winkelhaak. Net voor de rust trapte Bouchaala een hoekschop en doelman Ampe viel met de bal over de doellijn. In een overbodige tweede helft raakte VK Westhoek zelfs niet aan een eerreddend doelpunt. Van Fleteren was er dichtbij, maar zijn schot werd door de bezoekende doelman gestopt. Westhoek ontsnapte aan het vierde bezoekende doelpunt toen Kesteloot voor een leeg doel nog de mogelijkheid zag om voorlangs te koppen. De vierde bezoekende treffer kwam er toch toen Kesteloot op tegenaanval de bal over Ampe stiftte. Birger Maertens was kort daarvoor aan de uitsluiting ontsnapt toen hij de doorgebroken Kissi net voor de grote rechthoek neerhaalde. De malaise bij VK Westhoek blijft duren, wat onbegrijpelijk is voor een ploeg die voor de winterstop 31 punten op 33 haalde. (dvdb)

VK Westhoek: Ampe, Euvrard, Maertens, Van Fleteren, Feys (76′ Verstraete), Winnock, Robaeys, Dutoit (64′ Rico), Deman, Staelens, Van Den Bergh.

Doelpunten: 35′ Kissi 0-1, 38′ Stassin 0-2, 45′ Bouchaala 0-3, 86′ Kesteloot 0-4.

Geel: Maertens.