Onmondig OMS Ingelmunster thuis onderuit tegen Knokke

Duel tussen Peter Van Der Heyden en Giovanni Delannoy. © VDB

De 0-3 zou zelfs het lot van trainer Joost Malfait kunnen bezegelen.

Iedereen keek uit naar de thuiswedstrijd tegen Knokke, de ploeg van de broer van voorzitter Xavier Vanhonsebrouck. Van bij de start voelde iedereen aan dat het een om een zwaar beladen wedstrijd ging waarin de Brigands zeker niet mochten verliezen. In de wandelgangen werd nog voor de wedstrijd gefluisterd dat de toekomst van trainer Joost Malfait bij verlies aan een zijden draadje zou hangen. Hoe dan ook het werd een wedstrijd om heel vlug te vergeten. In de eerste helft waren de twee ploegen aan elkaar gewaagd met misschien licht overwicht voor Ingelmunster in het eerste kwartier. Op de 41ste minuut nagenoeg de eerste kans voor Knokke en meteen raak via Simon Savaete. De 0-1 was ook de ruststand.

Onmiddellijk na de herneming viel op de 48′ de 0-2 via Frank Demouge na een flater in de Ingelmunsterse verdediging. Mathias Dekeyser werd nog ingewisseld voor Aurelien Decaillier maar ook deze wissel zette geen zoden aan de dijk. Ook een zwervende Omari werd nog ingewisseld voor Papy Keita maar ook die wissel bracht geen samenhang in het spel. Op de 63′ minuut mocht Knokke nog een terechte strafschop nemen na verkeerd ingrijpen van doelman Maxence en meteen was het kalf verdronken: 0-3.

Pijnlijke nederlaag voor echt onmondige Brigands. Na afloop was trainer Joost Malfait duidelijk. “Er werd van mij verwacht dat ik erin slaag om een homogene strijdbare en samenhangende ploeg op het veld te krijgen maar daar ben ik niet in geslaagd en dan weet je meteen welke de consequenties daarvan zijn.” Aldus duidelijke taal van een trainer die wellicht het ergste vreest…