Onderzoek naar dodelijk ongeval Junior Malanda afgerond

© BELGA
Redactie KW

De conclusies daarvan worden pas in de loop van de week bekendgemaakt, nadat eerst de betrokkenen en de familieleden ingelicht zijn.

Dat heeft een woordvoerder maandag bevestigd.

Junior Malanda, voormalig speler van onder meer Zulte Waregem, overleed op 10 januari op amper twintigjarige leeftijd bij een verkeersongeval in de buurt van het Duitse Porta Westfalica. De belofteninternational lag naar verluidt achterin te slapen en werd uit het voertuig geslingerd. Officieel onderzoek van de politie van Bielefeld wees eerder al uit dat Malanda geen veiligheidsgordel droeg. De weersomstandigheden en onaangepaste snelheid zouden het ongeluk hebben veroorzaakt. Bij het drama op de A 2 in Porta Westfalica raakten twee anderen lichtgewond, onder wie Anthony D’Alberto van de U21-ploeg van Anderlecht.

Tijdens de Duitse bekerfinale van zaterdag droeg Wolfsburg, de club van de betreurde Malanda, nog speciale shirts. Daarop stond het nummer 19 van Malanda afgebeeld, binnenin een hartje. Kevin de Bruyne wees naar het hartje nadat hij de 1-2 tegen de touwen had geknald. “Junior is altijd bij mij”, verklaarde de Rode Duivel na de met 1-3 gewonnen match tegen Dortmund. “Ik zag hem als mijn kleine broer. Deze zege is dan ook voor hem.”

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier