Ondervoorzitter KFC Lichtervelde in groene onderbroek op het veld voor derby tegen Dosko Beveren

Op de foto zien we Johan Corvriendt, Georges Tack, kapitein van FC Lichtervelde Iben Lannoo, ondervoorzitter Filip Vanmoerkerke in groene onderbroek, kapitein van Dosko Beveren Lars Bailliu, Henk Houwaert en Philip Carron. © Foto MVW
Redactie KW

Ondervoorzitter Filip Vanmoerkerke was zondagmiddag in groene onderbroek op het veld van KFC Lichtervelde te zien. Henk Houwaert gaf er de aftrap van een derby in derde provinciale C tussen KFC Lichtervelde en Dosko Beveren die met 5-0-cijfers door de thuisploeg gewonnen werd.

Zondagmiddag stond de derby tussen KFC Lichtervelde en Dosko Beveren op het programma. Voor ondervoorzitter van Lichtervelde Filip Vanmoerkerke, die een verleden heeft bij Dosko Beveren, was het een speciale wedstrijd. “Ik heb heel mijn leven met hart en ziel voor Dosko Beveren gevoetbald, net als mijn vijf broers. Er zijn er intussen drie overleden : Pierre was bij het jeugdbestuur, Paul was scheidsrechter en Marck speelde bij de reserven. Mijn andere twee broers Luk, die zelf 20 jaar bij de eerste ploeg speelde, en Johan leven nog en waren ook altijd van nabij betrokken. Deze wedstrijd was dan ook een eerbetoon aan mijn broers.”

Henk Houwaert gaf onder het goedkeurend oog van vele toerschouwers de aftrap, maar de hoofdact kwam van Filip Vanmoerkerke, die het veld in groene onderbroek betrad. “Ik had dat beloofd en heb het bij deze ook gedaan. Er waren er al die dachten dat het bedoeld was om te lachen met Beveren, maar dat is zeker niet het geval. Dat hoort bij de sfeer. Ik heb altijd van dergelijke uitdagingen gehouden. Dankzij mijn blauwe sokken en mijn wit shirt waren alle kleuren aanwezig.”

KFC Lichtervelde won de derby met ruime 5-0-cijfers en komt zo op een gedeelde tweede plaats in het klassement. KV Dosko Beveren droop af en blijft op een twaalfde plaats in de buik van derde provinciale C hangen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier