OMSI Ingelmunster een maat te sterk voor bezoekend Wetteren

Flankspeler Sofiane Moumou gaat nu al door als een van de sterkste aanwinsten van dit fris en leuk voetballend OMSI. © VDB

De Brigands hebben tegen een nochtans sterk en moedig Wetteren de klus met veel overmacht geklaard. Al op de 6de minuut van de match was de toon gezet voor de uiteindelijke 3-1 zege.

Ingelmunster kreeg vroeg een terechte strafschop toegekend na handspel in de zone van de waarheid. Thor Laleman aarzelde niet en schoof complexloos binnen.

Rond het halfuur probeerde Wetteren wat grip te krijgen op de wedstrijd maar het waren alweer de Brigands die na een sublieme opening van Moumou Sofiane via Laleman Jelle De Schrijver in schietpositie brachten. Meteen raak en de 2-0 op het scorebord kort voor het half uur. Wetteren zag de bui al hangen en bracht meteen een wisselspeler in. Van Lierde mocht opkrassen voor Jonas Schouppe. Veel zoden zette dit niet aan de dijk want op de 32′ minuut was het alweer raak alweer op aangeven van Moumou, die Geryl Vince in stelling bracht: 3-0. Meteen leek de match gespeeld. Wetteren sleepte zich naar de rust en dit met 3-0 in het verlies.

Tweede helft

Ook in de tweede helft kon Wetteren het tij niet keren. Michiel Clyncke kreeg nog een dot van een kans op de 65ste minuut maar trof de paal. De Schrijver en Lecaillier weren nog gewisseld voor Delannoy en Buyse. Ingelmunster bleef gretig counteren en trof nog een paar keer de paal en de lat. Uiteindelijk kreeg Wetteren op hoekschop toch enige voldoening toen Jonas Schouppe de score kon milderen tot 3-1. Ingelmunster wisselde nog even Geryl voor Jens Vyncke maar bleef domineren. Al bij al meer dan verdiende overwinning, waarbij de score niet eens overdreven was gezien de vele kansen die een zwierig Ingelmunster bijeen voetbalde.