OMS Ingelmunster wint tegen ex-ploeg van trainer Lieven Gevaert

Geryl Vince scoorde twee keer voor Ingelmunster, bij de Ingelmunsterse supporters. © KVDS
Redactie KW

De wedstrijd Dikkelvenne – OMS Ingelmunster eindigde zondagmiddag op 0-2.

Wat trainer Gevaert had voorspeld in de eerste helft, werd waarheid. Ingelmunster mocht zich aan een warm onthaal verwachten, want door de komst van hun ex-trainer Gevaert (8 jaar bij Dikkelvenne), zou Dikkelvenne dubbel gemotiveerd zijn. Vooral in de eerste helft, mede door de barre weersomstandigheden, was het moeilijk voetballen. De wind speelde beide ploegen nu en dan parten.

Dat Dikkelvenne thuis altijd gevaarlijk is, heeft Ingelmunster dan ook wel ondervonden. Het was al na 7′ dat Dikkelvenne kwam opzetten aan het doel van Ingelmunster, met een gevaarlijk schot van Van Sprundel, waarbij Verhulst de bal nog nipt kan wegtikken via de deklat. In het eerste kwartier is het vooral Dikkelvenne, dat 3 mooie kansen bij elkaar kan voetballen, maar scherpte mist in de grote rechthoek. Pas na 24′ komt Ingelmunster dreigen, via een voorzet van Laleman, met een schot van Geryl over en enkele minuten later nog een kopbal , eveneens van Geryl die naast gaat. 0-0 aan de rust

In de tweede helft is het opnieuw Dikkelvenne die voluit gaat, maar Verhulst tikt de bal opnieuw over. De Filou’s uit Ingelmunster komen iets gretiger uit de kleedkamer en willen dan ook die belangrijke 3 punten mee naar huis pakken. Na 51′ na een mooie actie en een voorzet van Laleman, kan Geryl de bal mooi binnenschieten. Na enkele snelle balwissels op het middenveld, komt Geryl alleen voor doel via een carambole en kan naast de keeper binnen tikken. Met nog een schot van De Schryver en een redding op de lijn van Clyncke in de slotminuten, eindigt de match op een 0-2 voor Ingelmunster, dat kan terugblikken op een goede uitwedstrijd. Ingelmunster wint voor de vierde keer op rij, maar door winst van Wetteren blijft Ingelmunster op een mooie tweede plaats, met 2 punten achterstand.

(KVDS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier