OMS Ingelmunster pas in de laatste 10 minuten over K.E. Wervik: 5 – 3

© FOTO KV

OMS Ingelmunster won thuis tegen promovendus Wervik met 5-3, maar dat ging niet zonder slag of stoot.

Al vlug voelde Wervik de druk komen van Ingelmunster en na amper 5′ minuten leverde dat een owngoal op in het voordeel van Ingelmunster. Op voorzet van Delannoy kopt de Wervikse verdediger Tambour de bal voorbij zijn eigen doelman binnen. (1-0)

Het volgende kwartier probeert Ingelmunster wel, maar zonder echt doelgevaar. Het is integendeel Wervik die iets meer in de wedstrijd komt met een kans vanop rechts via een mooie actie van Bouchaert, die stuit op Declercq. Op het halfuur opnieuw een goede actie van Wervik met Vermeersch op rechts die een hoekschop kan afdwingen. Een goede safe van Verhulst is nodig om erger te voorkomen. Een vrije trap genomen door Declercq levert nog een hoekschop op, maar in de handen van Descamps. In de 35ste minuut een vrij trap voor De Brigands genomen door Declercq. Mooi in benedenrechterhoek, langs de muur en 2-0. Op de 38ste minuut een aanval van Wervik met eerst een safe van Verhulst en een licht foutieve tussenkomst van Declercq, met penalty als gevolg. Bouchaert zet de penalty om. 2-1. Wervik komt meer in balbezit brengt vanop links een mooie actie met een voorzet die netjes met een kopdoelpunt door Geldhof wordt afgerond: 2-2.

voorsprong Wervik

In de tweede helft komt Wervik al na 55′ voor dankzij een goede voorzet waarbij Van Den Bogaerde voor de man kan komen en binnen kan leggen: 2-3 voor Wervik. In de 65′ een hoekschop voor Ingelmunster afgeweerd in de verdediging. Op elke snelle aanval van Ingelmunster weet Wervik een antwoord en speelt verdedigend sterk. Toch in de 76′ kan Ingelmunster opnieuw gelijk stellen met opnieuw een prachtige vrije trap van Fredje het racketje (Declercq) die hem in de linkerbenedenhoek binnen draait:3-3. In de 70ste minuut Delannoy middendoor naar Beyens die kan doorsteken naar Geryl die kan binnen tikken: 4-3.

In de 81 minuut kan Ingelmunster opnieuw oprukken op de linkerflank waarbij Laleman wordt vrij gespeeld en vanuit een scherpe hoek hard kan binnen trappen.

Ondanks een moeilijk wedstrijd voor Ingelmunster, toch nog een vlotte zege dankzij een mooi slotoffensief van Ingelmunster.