OMS Ingelmunster pakt na slotoffensief de volle buit op Ninove

Michiel Clyncke bezorgde zijn ploeg met twee goals in extremis nog de zege. © VDB

OMS Ingelmunster haalde het zondagnamiddag in de slotfase met 2-3-cijfers op Ninove.

Al na drie minuten keek OMSI tegen een achterstand aan. Het was Vandamme die de verdediging van Ingelmunster in de luren kon leggen. De verdediging reageerde immers te traag op een doorsteekpass. Op het halfuur werd Delannoy afgestopt in de zestienmeter, maar in plaats van een penalty kreeg hij een geel karton onder de neus geschoven. In het slot van de eerste helf was OMSI nog even gevaarlijk vanop corner, maar Mulliez besloot naast.

Begin tweede helft kregen we een partij die vlot op en af ging. Geryl kopte op de thuisdoelman en ook een vrije trap van zijn voet werd gestopt. In de 79ste lukte het dan toch voor Ingelmunster: Declercq zette feilloos een 11-meter om na een fout op Delannoy. Vijf minuten later moest OMSI achter opnieuw achtervolgen, want Gaudi nette na (alweer) een doorsteekpass de 2-1. In een spannend slotoffensief kon Ingelmunster in extremis nog de lakens naar zich toetrekken en drie heel belangrijke punten naar de Brigandsgemeente meenemen. In de 89ste kon Clyncke op hoekschop de gelijkmaker scoren en in de toegevoegde tijd was het opnieuw Clyncke die (alweer na een corner) de partij besliste. (KVDS)