OMS Ingelmunster pakt een puntje in Lebbeke

Thor Laleman maakte twee penaltygoals voor OMSI. © VDB

De Brigands hebben in een moeilijke verplaatsing naar FC Lebbeke 2-2 gelijkgespeeld.

Vooral in de eerste helft was het Ingelmunster dat domineerde en de volle buit wilde pakken. Al na 24 minuten trok de Lebbeekse doelman aan de noodrem met een fout op Clyncke. Het was Laleman die de penalty omzette: 0-1. In de volgende minuten was het opnieuw Ingelmunster dat druk kon zetten met enkele aanvalspogingen en twee à drie mooie kansen die niet werden benut. Met een mooie tegenaanval kon Lebbeke de score in evenwicht brengen, eveneens op penalty. Het was Dimbala die de 1-1 binnentrapte.

Tweede helft

In de tweede helft was het vooral Lebbeke dat domineerde, maar na 54 minuten kon Ingelmunster dan toch op voorsprong komen, opnieuw dankzij een terecht penaltydoelpunt van Laleman. Weer een fout op Clyncke en de 1-2 was een feit. De thuisploeg liet de moed niet zakken en op vrijschop kon Lebbeke in de 73ste minuut langszij komen. Carlier van Lebbeke bracht de score terug in evenwicht : 2-2. Het was vooral keeper Verhulst die nog 3 puike reddingen moest brengen om niet kopje onder te gaan door de grote aanvalsdruk van Lebbeke. Gelukkig kon Ingelmunster stand houden. Na iedere gelijkmaker kreeg OMS Ingelmunster heel moeilijke momenten, zodoende dat de Brigands tevreden mogen zijn met dit puntje.