OMS Ingelmunster pakt een punt tegen leider Dikkelvenne

Bovenaan: Dannel, Vyncke, De Keyser, Beyens, Geryl, Derieuw.Onderaan: Delannoy, Lecailier, Verzele, Vanderheeren, Buyse. (Foto KVDS)

OMS Ingelmunster speelde zaterdag 1-1 gelijk tegen Dikkelvenne.

De wedstrijd werd gestart met een minuut stilte voor de overleden slachtoffers van de aanslag in Brussel en voor een plots overleden medewerker van OMSI, Henk Deboosere. In de aanvangsfase voerde Dikkelvenne hoge druk op Ingelmunster, maar zonder doelgevaar. Na 10 minuten viel de partij in evenwicht met aanvallend voetbal langs beide kanten , maar zonder echt doelgevaar. In de 15de minuut toch een vrije trap voor Ingelmunster van net buiten het strafschopgebied. Jasper Beyens trapte de bal net boven de kruising over. Het spel ging heel vlug op en neer aan. Na een verloren bal voor het doel van Ingelmunster passeerde de bal voor twee verdedigers, waarbij bezoekende spits Kesteloot alleen voor de doelman kwam, maar naast besloot. Ingelmunster kwam net voor de rust eveneens dichtbij een doelpunt via Beyens die de bal kon doorsteken op Delannoy. Hij legde af voor Geryl, maar hij besloot op de keeper. 0-0 bij de rust.

Rode kaart

Pas drie minuten na de aftrap kwam Dikkelvenne na een hoekschop op voorsprong. Volgens de thuisploeg na duidelijk handspel, maar de scheidsrechter ging daar niet op in. De wedstrijd ging verder heel snel op en neer met een grote kans voor Geryl, maar de bal werd nog op de lijn weggewerkt. In de felle strijd van de match begon de scheidsrechter met kaarten te strooien. Kissi kreeg twee keer geel en Dikkelvenne moest verder met 10 tegen 11. Ingelmunster kon 18 minuten voor tijd verdiend gelijk maken. Vanderheeren brak door op links en bediende Delannoy die de bal onder de benen van doelman De Temmerman kon schuiven. Met de 1-1 eindstand konden beide ploegen leven.