OMS Ingelmunster pakt de volle buit in Ronse

De wedstrijd van SK Ronse tegen OMS Ingelmunster eindigde zaterdag op 2-3.

OMS Ingelmunster kwam al vlug 0-2 voor tijdens de eerste helft. Al na 6 minuten kon Geryl scoren. De eerste aanval was prijs: Via Beyens naar Laleman, die de bal in de verste hoek kon trappen, maar de Ronse-keeper pakt en in de rebound kon Geryl binnenleggen. Ronse, een stugge tegenstander, kon niet beletten dat Laleman op slag van rust opnieuw kan scoren. Na een hoekschop moet de Ronse-doelman opnieuw lossen en rolde de bal over de lijn, al dan niet met een owngoal.

Ook bij aanvang van de tweede helft kon Ingelmunster de voorsprong nog vergroten en werd het nog 0-3. Vanuit hoekschop werd de bal doorgekopt en kon Buyse de 0-3 binnentikken. Toch was het niet gedaan: SK Ronse gaf zich niet gewonnen en kwam terug. Voor Ingelmunster was het zelf nog bibberen tot de laatste minuut. Ronse kreeg nog een penalty in de 84ste minuut. Na een doorbraak van Ronse trok Verhulst onnodig aan de noodrem en de penalty werd omgezet, 1-3.

Ronse werd beter en beter met goede collectieve aanvallen en door balverlies van Ingelmunster op het middenveld kon Ronse de score aandikken tot 2-3. Zelfs op het einde kon Ronse nog aanleggen met een gevaarlijk schot, gelukkig over doel. Ingelmunster pakt de volle buit, afwachten wat Wetteren zondagnamiddag doet.