OMS Ingelmunster pakt de punten in Eernegem

Redactie KW

OMS Ingelmunster heeft het West-Vlaams onderonsje met SK Eernegem winnend afgesloten. OMSI won met 2-3 en blijft bovenin meedraaien.

Bij SK Eernegem was Enzo Lecluyse, die onlangs zijn contract verlengde, onbeschikbaar. Ook Stijn Ampe is nog geblesseerd, waardoor de jonge Kenji Duflou voor de tweede maal dit seizoen onder de lat mocht plaatsnemen. Hij zag hoe zijn team het best aan de wedstrijd begon en na een halfuur op voorsprong kwam via Harry Hollevoet. Even later was alles te herdoen voor SKE toen Aurélien Verzele de bordjes, ietwat tegen de gang van het spel in, in evenwicht hing. 1-1 was ook de ruststand.

Na de pauze was er nog maar afgetrapt toen Victor Christiaens voor de 1-2 zorgde, nadat de ref een voorafgaande fout niet bestrafte. Harry Hollevoet kon op het uur gelijkstellen vanop de stip. De thuisploeg mocht zeker aanspraak maken op een punt, maar daar besliste Thor Laleman twintig minuten voor tijd anders over. Hij kopt een voorzet aan de eerste paal voorbij Duflou en zorgde zo voor de zege voor OMS Ingelmunster.

Twee inkomende transfers voor SK Eernegem

Met deze zege blijft OMS Ingelmunster aansluiting behouden met de top drie. SK Eernegem zakt een plaats door de zege van SK Berlare en komt op een barrageplaats terecht. De ploeg kondigde wel nog twee inkomende transfers aan: Dylan Vanclooster komt over van de beloften van KV Oostende en Anthony Therssen werd weggeplukt bij derdeklasser Olsa Brakel.

(BV)