OMS Ingelmunster moet meerdere erkennen in Sint-Niklaas

OMS Ingelmunster heeft niet kunnen stunten tegen het Oost-Vlaamse Sint-Niklaas, het werd 0-2.

Vooraf was geweten dat de tegenstander een heel technische ploeg was die volgens kenners onterecht uit derde nationale getuimeld was. In de eerste 20 minuten waren de bezoekers heer en meester en speelden ze Ingelmunster van het kastje naar de muur. Al in de zesde minuut viel het eerste doelpunt via Hakim Laref. Op het halfuur kon Ingelmunster daar een schot van Vyncke tegenover plaatsen, maar dat landde op de deklat. In de 38ste minuut werd Kjell Vanoplynus noodgedwongen vervangen door Vadim Dotsenko. Rust 0-1.

“Terechte nederlaag”

De thuisploeg kwam heel gemotiveerd uit de kleedkamers en kon een tijdlang veldoverwicht afdwingen. Toch viel het tweede doelpunt aan de overkant: 0-2 via opnieuw Laref. In de 73ste minuut kreeg Vadim Dotsenko nog een schietkans, maar die ging over. Ingelmunster was in de tweede helft veel agressiever en alerter, maar een overwinning zat er nooit in. Middenvelder Aurélien Lecailler: “We hebben de bezoekers vooral in de eerste helft te veel ruimte gegeven zodat ze in hun spel konden komen. Onze tweede helft was beter, maar al bij al toch een terechte nederlaag voor ons.”