OMS Ingelmunster mist periodetitel na gelijkspel op Sint-Gillis-Waas

Giovanni Delannoy, hier op archiefbeeld, opende de score na vijf minuten, maar Ingelmunster moest uiteindelijk vrede nemen met een gelijkspel. © VDB

In Sint-Gillis Waas stond het eerste periodeticket op het spel. Beyens en Lecaillier waren geschorst en Vyncke (enkel) was nog niet beschikbaar. Door het gelijkspel van Ingelmunster laten de Filou’s de periodetitel liggen, in het voordeel van Wetteren, dat hun partij wel kon winnen.

Nochtans moest St.Gillis, pas 14de in het klassement, een haalbare kaart worden om de 3 punten mee te pakken naar Ingelmunster. Beide ploegen presteerden zwak, al kon Ingelmunster al op voorsprong komen na amper 5 minuten voetbal. Na een voorzet van Ingelmunster, week de bal af, zodat Delannoy eenvoudig in doel kon trappen. Er kwamen nog enkele kansen, maar niet in die mate dat deze echt groot gevaar opleverden. Naast een vrije schop over doel en een schot van Geryl gepakt door de Wase doelman, was er niet zoveel te beleven in de 1ste helft. Sint-Gillis Waas, kon na een misstap in de verdediging, via Banow Yaw dreigen, maar stuit op Verhulst.

In de 2de helft trapt Geryl opnieuw over, terwijl ook via een actie van Vandermarliere, De Schryver naast het doel besluit. Ook twee pogingen van Clyncke misten scherpte en belanden in het zijnet en naast het doel. St. Gillis-Waas driegde nog met een vrije trap die over doel gaat en ziet nog kansen om een puntje te pakken. Na een hard schot van Ennio Martens, toch van redelijk ver, wijkt de bal af en gaat via de paal het doel van Ingelmunster binnen: 1-1. Bij Ingelmunster sputterde de motorop het middenveld iets te vaak, wat resulteerde in een zwakke partij. OMS bleef uiteindelijk steken op 1-1 en mist zo de eerste periodetitel.