OMS Ingelmunster krijgt pijnlijke nederlaag aangesmeerd door kelderploeg Wetteren-Kwatrecht

Tegen de Oost-Vlamingen werd het 2-4. De tweede nederlaag op rij voor het ambitieuze Ingelmunster, dat nu op de koop toe de derde periodetitel mag vergeten.

“Dit was helemaal niet ingecalculeerd”, vertrouwde sportief manager Beni Vervaecke ons na de wedstrijd toe. “Het wordt nog hard knokken om een plaats voor de eindronde veilig te stellen.”

Ingelmunster begon heel zwak aan de thuiswedstrijd tegen Wetteren-Kwatrecht. Al op de 5de minuut kreeg het een eerste vroeg tegendoelpunt te slikken van Yannick De Rouck, die op de 20ste minuut de voorsprong voor de bezoekers verdubbelde. Ingelmunster daarentegen acteerde veel te slap en schoot pas wakker bij het tweede tegendoelpunt. Op de 26ste minuut kon Omari milderen tot 1-2 en leken de Brigands toch nog hun slag thuis te halen.

Na de rust waren de Brigands heel gretig en op de 55ste minuut voerde trainer Malfait twee wissels door, waarbij Vanderheeren en Verzele vervangen werden door Vanoplynus en Christiaens. Dit bracht echter geen soelaas want op de counter konden de bezoekers verder uitlopen tot 1-4 met doelpunten van Imschoot en Papy Keita. Op de 81ste minuut kon Christiaens nog milderen tot 2-4. Maar toen was het kalf al verdronken. “We hebben de match verloren op basis van een veel te slappe eerste helft”, besloot sportief manager Beni Vervaeke.