OMS Ingelmunster knikkert buur Izegem uit de Beker

De bekerderby eindigde op een 0-0 gelijkspel en in de strafschoppenreeks toonde vierdeklasser OMS zich koelbloediger dan derdeklasser KFC Izegem.

In de eerste helft maakte de striemende regen het niet makkelijk voetballen. De partij was in evenwicht, al waren de beste kansen voor de thuisploeg. De OMS-doelman moest eerst redding brengen op een kopbal van Dissa en KFCI dreigde voor rust ook nog via Ollivier, Vercouter en Coghe. De bezoekers konden daar qua kansen niet veel tegenover zetten, maar bereikten de rust wel met een 0-0 stand.

Ook na de rust was de eerste kans voor rood-zwart. Coghe trapte enig mooi tegen de paal. Vanaf dan kwam Ingelmunster beter in de wedstrijd. Thor Laleman kon zich goed doorzetten op de flank, maar bij OMS was niemand echt goed gevolgd. Echte kansen waren er daarna niet meer en de wedstrijd kabbelde verder richting strafschoppen. Voor Izegem misten Feys en Mama Dissa, OMS bleef foutloos van op de stip. Het was ex-Izegemspeler Aurelien Verzele die Ingelmunster naar de volgende ronde schoot: 2-4.