OMS Ingelmunster klopt Zele met 0-2

Thor Laleman tekende voor beide doelpunten.

Het was vooral Ingelmunster dat ten aanval trok van bij aanvang van de match. Al na enkele minuten moest de keeper van Zele zich reppen voor een schot van Laleman. Even later trapte Declercq een vrije trap net. In de 22ste minuut was het wel prijs. Delannoy kon alleen op de Zeelse doelman afgaan, maar die liet zich niet passeren. Hij trok Delannoy omver en de daaropvolgende strafschop was een koud kunstje voor Laleman. Ingelmunster bleef ook daarna de betere ploeg. De trap van Clyncke ging voorlangs en de thuisploeg moest een kopbal op de lijn redden na een hoekschop. Enkel op het einde van de eerste helft kwam Zele piepen aan het doel van Ingelmunster, met een schot gepakt door Verhulst. 0-1 was de ruststand.

Ook in de tweede helft was Ingelmunster de betere ploeg. Met enkele mooie aanvallen kon Ingelmunster de score verdubbelen. Eerst was er Derieuw die net naast kopte en opnieuw een vrijschop van Declercq die een beter lot verdiend had. Na een mooie collectieve aanval kon Laleman echter de verdiende 0-2 aantekenen. In de slotminuten haalde Verhulst nog een penalty uit z’n doel en ook in de rebound kon hij de bal stoppen. Een mooie overwinning voor Ingelmunster, dat nu de uitslag moet afwachten van Wetteren, dat pas zondag moet spelen.