OMS Ingelmunster klopt Wolvertem-Merchtem met 1-2

Een nieuwe zege voor OMS Ingelmunster. Het enthousiasme bij OMSI blijft groeien. © KVDS

Net zoals tegen Zele, was ook deze ploeg geen katje om zonder handschoenen aan te pakken. OMSI moest weer voluit aan de bak, tegen een stug verdedigend Wolvertem-Merchtem. Ingelmunster pakt 9 op 9 en lijkt een te duchten kandidaat bovenin.

Al na 1 minuut kan Declercq dreigen op een vrije trap, maar de Wolvertemse doelman met een goeie redding. Al na 16′ moet Ingelmunster echter met 10 man verder. Verzele pakt een rode kaart en de penalty brengt Wolvertem op voorsprong. Ingelmunster is niet direct aangeslagen en pakt uit met een mooie actie van Delannnoy waarbij een voorzet prachtig door Geryl wordt binnen getrapt en dit na 38′.

Bij aanvang van de 2de helft is het vooral de thuisploeg dat kleine kansjes bijeen kan voetballen, maar een attente doelman Verhulst voorkomt erger. Ook Ingelmunster kan opnieuw kansen afdwingen via een schot van Geryl. Het is pas in de 71′ minuut dat Ingelmunster opnieuw kan scoren, dankzij een mooie actie van Laleman, die de bal tot bij Geryl kan brengen, en die twijfelt geen seconde: 1-2. Ook Wolvertem probeert nog wel, maar verder dan een schot komt de thuisploeg niet, met dank aan Verhulst die echt wel stevig staat te keepen. In de laatste 10 minuten controleert Ingelmunster de match, waarbij Geryl nog een schot kan lossen op de keeper en Mulliez de bal nog over kopt.

OMS Ingelmunster was te sterk voor een stug en vooral verdedigend Wolvertem-Merchtem (met 10 achterin) en pakt oververdiend de 3 punten mee naar de Brigandsgemeeente.