OMS Ingelmunster klopt Berlare met 2-0

Vince Geryl scoorde het bevrijdende doelpunt. © VDB

Ingelmunster heeft een verdiende zege geboekt tegen het Oost-Vlaamse SK Berlare.

SK Berlare vecht nog tegen degradatie en het start dan ook aanvallend tegen Ingelmunster. Beide ploegen willen ervoor gaan en het gaat snel op en neer, maar aanvankelijk zonder veel doelkansen. Na 12′ kan Buyse vanop rechts zich loswerken van z’n verdediger. Na een pass op Beyens kan die terugleggen, waarop Clyncke vanuit de tweede lijn langs de grond kan binnentrappen: 1-0. Vanaf dan licht overwicht van Ingelmunster, dat de wedstrijd probeert in handen te nemen. Tot aan de rust blijft de wedstrijd met vlug voetbal over en weer gaan, maar met weinig echte grote doelkansen.

Tweede helft

In de eerste 10 minuten forceert Ingelmunster enkele open doelkansen: Clyncke op rechts stuit op de keeper, daarna meteen op links een snelle aanval via Laleman, een schietkans voor Beyens, die besluit in de voeten van keeper Van Den Abeele. Ingelmunster blijft domineren. Na een goede voorzet van Derieuw komt de bal voor doel, maar Van Den Hende kan de bal wegkoppen.

Een indraaiende vrij trap voor Berlare gaat op de paal en meer en meer komt Berlare terug in de match. In de 72′ een snelle tegenactie van Ingelmunster met Clyncke die de bal kan doorgeven aan Beyens, die naast besluit. Ook Berlare laat zich niet onbetuigd en komt aanvallend goed naar voor. OMSI stuit tot twee maal toe op een Berlaarse verdediger. OMS Ingelmunster drukt door en kan de bevrijdende 2-0 vast leggen na een mooie dieptepass van Delannoy op Clyncke, die de vrijstaande Geryl kan bedienen. Geryl hoeft maar binnen te tikken.