OMS Ingelmunster houdt leider KSK Ronse in bedwang: 2-2-gelijkspel

We zien voorzitter Xavier Van Honsebrouck samen met mascotte 'Filou'. © Foto KVDS

OMS Ingelmunster ontving zaterdagavond leider KSK Ronse voor dé topper in de derde amateurklasse.

Het was Ronse dat het heft in handen nam en met snelle acties de druk meteen hoog legde. Al in de 4de minuut moest Mulliez aan de noodrem trekken. Een penalty, omgezet door Delneste, was het logische gevolg. Enkele minuten later was er, door balverlies van Lecaillier, alweer gevaar, maar het schot werd nog gepareerd door Verhulst. Na 11′ stak OMSI ook eens de neus aan het venster. Een mooi actie van Beyens leverde via Moumou ook voor de thuisploeg een strafschop op. Een koud kunstje voor Laleman, die de elfmeter feilloos omzette en de 1-1 op het bord bracht. Na de gelijkmaker bleven de bezoekers de wet dicteren. Af en toe kwam OMSI van onder de druk uit en op het halfuur resulteerde dat in een vrije trap net buiten de grote rechthoek. De Schryver trapte het leer snoeihard tegen de paal. Na een goede actie van Geryl lukte het op slag van rust wel voor OMSI. Hij kon De Schryver bedienen die met een snelle pas Laleman op weg naar de 2-1 zette. Dat was meteen ook de ruststand.

De Ingelmunstenaren waren blijkbaar onvoldoende geconcentreerd uit de kleedkamer gekomen. Want na amper 2 minuten kon Bailly met een lange bal door het centrum Thissen bereiken. Hij kon de thuisgoalie lobben en zo de bordjes weer in evenwicht brengen. Daarna werd het duidelijk dat Ronse vooral uit was op een puntje. Via een goede actie van Clyncke kon Laleman wel nog gevaarlijk zijn, maar het was duidelijk dat deze wedstrijd op een gelijkspel zou afstevenen. In de slotfase werd het nog even bitsig, met de nodige gele kaarten als gevolg, maar beide teams gaven elkaar geen duimbreed toe en het bleef bijgevolg 2-2. (KVDS)