OMS Ingelmunster haalt Lorenzo Staelens binnen als nieuwe trainer

Redactie KW

Lorenzo Staelens wordt de nieuwe trainer van vierdeklasser OMS Ingelmunster, in de plaats van Joost Malfait. Dat is maandagavond bekendgemaakt.

Vierdeklasser OMS Ingelmunster is ambitieus en met minder dan de top drie was men niet tevreden. Na het 0-3-verlies tegen RFC Knokke is de ploeg weggezakt naar de gedeelde zevende plaats, op tien punten van de verrassende leider SC Dikkelvenne.

Joost Malfait maakte de opmars van OMS Ingelmunster uit vierde provinciale mee. Even werd hij opzij gezet toen hij de promotie naar vierde klasse niet leek te realiseren, maar korte tijd erna werd hij opnieuw in de armen gesloten. Dit seizoen was de ploeg van sponsor en voorzitter Xavier Van Honsebrouck zeer ambitieus. Spelers als Giovanni Delannoy, Vince Geryl, Jonas Vandermarliere… werden aan de al sterke kern toegevoegd. Maandag werd de beslissing over het ontslag van Joost Malfait officieel genomen.

Joost Malfait reageerde ondertussen ook al op zijn ontslag. Hij benadrukte dat hij en OMS Ingelmunster in onderling overleg uit elkaar gingen. “Als de sportieve resultaten en de plaats die de club voor ogen heeft niet meer stroken, dan weet je dat de trainer in het vizier komt. Toen de voorzitter me belde hebben we als twee volwassen mensen gepraat en zijn we tot de conclusie gekomen dat een breuk misschien het beste was voor alle partijen, want er waren ook een aantal zaken waar ik me niet meer goed bij voelde. Ik wil echter zeker niet natrappen naar de club waar ik tien-elf seizoenen trainer was. Dat is zowat een zevende van je leven en het zou veel te jammer zijn Ingelmunster op die manier te moeten verlaten, want ik laat er veel vrienden achter.”

Trainer Joost Malfait en OMS Ingelmunster nemen afscheid van elkaar.
Trainer Joost Malfait en OMS Ingelmunster nemen afscheid van elkaar.© VDB

“Ik begon in Ingelmunster tien jaar geleden met de titel in vierde provinciale en via verschillende titels en promoties bereikten we vierde klasse, waar we ook telkens vooraan meedraaiden en eindrondes speelden. Het enige wat ik spijtig vind, is dat ik zelf niet heb kunnen beslissen wanneer ik afscheid zou nemen van OMS. Ik had de club graag nog in derde nationale gebracht. Dat had een afscheid in schoonheid geweest. Ik laat dit nu even bezinken en las een sabbatjaar in, tenzij er zich een club met een ambitieus project aandient, dat spreekt me altijd aan.”

OMS Ingelmunster haalt Lorenzo Staelens binnen als nieuwe trainer
© BELGA

En nu trekt Ingelmunster dus voetbalicoon Lorenzo Staelens aan. Maandagavond wordt hij aan de spelersgroep voorgesteld. Tot voor enkele jaren was hij nog als trainer aan de slag bij Cercle Brugge. Frank Neve, al jarenlang de secondant van Joost Malfait, zou wel aan boord blijven in Ingelmunster.

“Doelstelling dreigde te mislukken”

Voor voorzitter Xavier Van Honsebrouck van OMS Ingelmunster zijn de zaken heel duidelijk. “Dit jaar doet zich een unieke opportuniteit voor. Door de hervormingen in het voetbal is de kans groot dat drie ploegen uit vierde kunnen promoveren. Daar willen wij ook bij zijn. We hadden dan ook gekocht om over te gaan. Gezien deze doelstelling dreigt te mislukken was ingrijpen noodzakelijk.”

Nieuwkomer Lorenzo Staelens zegt de uitdaging in elk geval te zien zitten. “Elke speler begint bij mij met een nieuwe lei en zal dus moeten bewijzen wat hij in zijn mars heeft. Ik zie de opdracht best zitten met het potentieel aan spelers dat hier voorhanden is.”

(LB/CLY/WVS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier