OMS Ingelmunster haalt het nipt op Eendracht Wervik

Redactie KW

Ingelmunster won tegen staartploeg Wervik met het kleinste verschil.

Op een hard bevroren veld was het zaterdagavond moeilijk voetballen. De thuisploeg verloor onverdiend. Eendracht Wervik was boos op de leiding. Het claimde na 26′ een penalty toen spits Bouchart in een duel met linksback Moumou onderuit ging. De ref leek naar de stip te wijzen, aarzelde even en keek ondertussen naar zijn assistent die geen fout zag.

Het enige en dus beslissende doelpunt kwam er na een ingooi en een mooie aanval via verschillende spelers. Omari – met doelman Descamps vlakbij hem – legde nog af en rechts tikte Delannoy binnen. Wervik protesteerde fel voor buitenspel. De beste kansen in deze provinciale derby waren voor de Tabaksploeg. Het botste een paar keer op een uitstekende doelman Verhulst.

“Belangrijke overwinning”

Trainer Lieven Gevaert was er niet helemaal gerust in gezien kelderploeg Wervik de winnaar Wetteren al met 5-0 huiswaarts stuurde. “Eerlijk gezegd waren wij bij het begin van de wedstrijd niet helemaal bij de les. Er moest gespeeld worden op een heel slecht veld dat er op de koop toe keihard bijlag. Technisch mooi voetbal leek onmogelijk zodat het een soort gevechtsvoetbal werd met heel veel duels en heel veel inzet maar ook heel veel afvallende ballen”, aldus de OMSI-coach.

“Beide ploegen kregen dan ook geen noemenswaardige kansen in de eerste helft. Na de rust heb ik mijn middenveld wat herschikt wat resulteerde in beter voetbal en meer balbezit. De kanteling van de wedstrijd kwam er toen Omari mocht invallen en hij dik minuten voor affluiten met de assist voor het winnende doelpunt kon zorgen. Er volgden nog wel enkele gevaarlijke stilstaande fases waarbij Wervik nog alles uit de kast probeerde te halen maar wij hielden stand.”

“Voor ons is dit een belangrijke overwinning”, besluit Gevaert, “waardoor we bovenin druk kunnen blijven zetten.”

(EDB/CLY)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier