OMS Ingelmunster geeft zege weg in laatste minuut

706 © fa

De vierdeklasser leek op weg naar zijn eerste driepunter van het seizoen, maar gaf uiteindelijk twee punten weg na een vermijdbaar tegendoelpunt.

Gauthier Schelstraete verdedigde het Ingelmunsterse doel, daar de nieuwe keeper Maxence overgekomen van SK Deinze, nog niet speelgerechtigd is. Na 5 minuten een eerste aanvalspoging voor Pepingen met een schot dat net voorlangs ging. Direct volgde een tweede poging van de bezoekers maar Schelstraete had een goede tussenkomst in huis. Daarna volgde een eerste poging van Ingelmunster. Omari knalde een voorzet van Vandermarliere naast doel. Ingelmunster kwam beter in de wedstrijd maar toch was het Pepingen met het meeste balbezit en aanvalslust. In het volgende kwartier viel er weinig te beleven.

In de 28ste minuut dreigde Ingelmunster nog eens met een voorzet van Vanderheeren maar iets te ver om te kunnen binnen duwen. Niet veel later stuitte Omari op een parate Pepingse keeper. Vlak voor rust nog een serieuze kans voor Ingelmunster, met een goeie pas van Vandermaliere, in de diepte voor Laleman die net naast besluit. Beide ploegen gingen rusten met 0-0 en vooral flauw voetbal.

Laleman

Na de rust kwam Ingelmunster bijna op voorsprong na een prachtschot op de keeper na hoekschop. Ingelmunster nam de match volledig in handen en probeerde meer druk te zetten, zonder veel kansen af te dwingen. Laleman die veel moeite heeft met een sterk verdedigend blok, wilde een penalty forceren maar zonder gevolg. In de 34ste werd dan toch de ban gebroken. Een prachtige voorzet van Vanderheeren werd schitterind in doel geknald door Laleman.

De wedstrijd viel daarna wat stil, tot het noodlot in de laatste minuut toesloeg. Verzele speelde de bal recht in de voeten van een speler van Pepingen die snoeihard binnen knalde: 1-1. Opnieuw een opdoffer voor Ingelmunster die de 3 punten laat liggen.

OMS Ingelmunster : Schelstraete, De Keyser, Vyncke, Vanderheeren, Derieuw, Lecaillier, Beyens, Vandermarliere, Omari, Delannoy, Laleman