OMS Ingelmunster geeft 3-0 uit handen tegen RFC Wetteren

© VDB

Na een spektakelrijke wedstrijd werd het 3-3.

Bij Ingelmunster was Omari out na een blessure op training en Vyncke afwezig door griep. In de verkenningsronde nam Wetteren licht de bovenhand, maar zonder doelkansen. Ingelmunster reageerde met een tegenactie na een hoekschop tegen de rug van een Wetterse verdediger, waarbij Laleman niet vlug genoeg kon reageren. Na enkele minuten dan toch een mooie actie van Verzele, die doorspeelde op Beyens en zijn voorzet zonderde Laleman af voor het doel: 1-0. De druk van Ingelmunster hield aan en na een voorzet van Lecaillier ging een zwevende bal naar de rechterhoek, maar doelman Sven Dhoest kon de bal met veel moeite tegen de deklat duwen. Er was aanhoudende druk van Ingelmunster met nog enkele doelkansen. Delannoy zette zich goed door op een voorzet van Beyens en werd neergehaald in het strafschopgebied. Laleman zette de penalty probleemloos om: 2-0 aan de rust.

3-0 uit handen

De tweede helft startte opnieuw goed voor Ingelmunster. Na enkele minuten na de aftrap kon een goed op dreef gekomen kapitein Vandermaliere op aangeven van Delannoy zich doorzetten tot in het doelgebied en scoren in de rechterbenedenhoek: 3-0. Na twee wissels bij Wetteren lag de aanvalsdruk wat hoger bij de bezoekende ploeg en vier minuten na het doelpunt van Ingelmunster scoorde Vanderbeck voor Wetteren de 3-1. De volgende 20 minuten kabbelde de wedstrijd heen en weer met langs beide kanten enkele doelkansen, maar Wetteren gaf zich nog niet gewonnen: in de 87ste minuut zette Wetteren een goede aanval op en Imschoot plaatste de 3-2 op het bord. Wat niemand nog had durven denken: Wetteren kwam zelfs nog langszij via een hoekschop en een kopbaldoelpunt van opnieuw Imschoot. Ondanks de ruime 3-0 voorsprong moeten de Brigands genoegen nemen met een puntje voor de winterstop.