OMS Ingelmunster en SK Eernegem delen de punten

Nick Van Den Kerchove (links) met de balcontrole voor Miguel Vanderheeren (r). © VDB

Het West-Vlaamse duel in vierde klasse A eindigde op 3-3.

Bij aanvang van de wedstrijd direct druk van Ingelmunster met 3 halve kansen richting doel. In de 7de minuut een snelle tegenactie van Eernegem door het midden naar Pieters, die eerst op de keeper stuit en daarna toch kan binnen leggen: 0-1. Ingelmunster reageert direct en kan scoren, toch terecht afgekeurd wegens buitenspel. Ingelmunster blijft het meest in balbezit en voert aanvallend grote druk, maar zonder weinig doelgevaar. In de 20ste minuut opnieuw een actie van Eernegem op rechts , met een gemeten voorzet van Van den Kerckhove op de vrijstaande De Groote die maar binnen te leggen heeft: 0-2. De volgende 25 minuten gaat het spel goed op en af, maar zonder echt doelgevaar. Nog een vrijtrap van Delannoy, uit doel gehaald door Vanhullebus. Een sterk opzettende Lecaillier knalt na een dubbelpas met Laleman op de vuisten van de Eernegemse keeper en in de rebound trapt Geryl mooi binnen. We gaan de rust in met 1-2

Tweede helft

Van bij de start in de 2de helft wordt Eernegem bij de keel gegrepen door een aanvallend Ingelmunster. Een gemeten voorzet van Dekeyser naar Vandermarliere, die in één tijd de bal op de slof kan nemen en met een schitterende omhaal de 2-2 op het bord kan zetten. Eernegem countert gevaarlijk op links met een afstandsschot van Pieters en een goeie safe van Schelstraete, die de bal in hoekschop kan duwen. Vanderheeren een goeie center op rechts en opnieuw hoekschop voor de Brigands zonder gevaar, dankzij een attente Vanhullebus. Ondanks de aanhoudende druk van Ingelmunster, een vrijtrap voor Eernegem in doel gekruld, door opnieuw Pieters: 2-3.

Het regent aanvallen en doelpogingen van Ingelmunster in het laatste kwartier, maar steeds weet Eernegem een voet of hoofd ertussen te steken. Vandermarliere ging door op links en kon zich doorzetten met een voorzet en kopbaldoelpunt van de ingevallen Buyse: 3-3. In de allerlaatste minuut nog een 2de gele kaart voor Delannoy, die een strafschop veinsde en zich liet vallen na een lichte tackle in het strafschopgebied. Ingelmunster verdiende meer ondanks de vele pogingen in het slotkwartier, maar moet zich opnieuw tevreden stellen met een puntendeling.