OMS Ingelmunster blijft thuis tegen Jong Lede op 3-3-gelijkspel steken

© Foto KVDS

OMS Ingelmunster is zaterdagavond niet in geslaagd om de drie punten thuis te houden. Tegen Jong Lede werd het een 3-3-puntendeling.

In de openingsfase zochten beide ploegen naar het juiste ritme, maar na 9 minuten kwamen de bezoekers al op voorsprong. Een mooie bal middendoor, werd eerst nog afgeweerd door Verhulst en Mulliez, maar in tweede instantie werd het leer door Nelis prachtig buitenkant voet binnen getrapt: 0-1. Ingelmunster liet de kopjes niet hangen en kon twee minuten later al gelijk stellen. Dat gebeurde via een lange bal op links voor Moumou, die terug werd gelegd op De Schryver. Hij twijfelde niet, maar zijn hard schot kon de bezoekende doelman niet verschalken. Keeper Meulewater loste echter de bal en de goed gevolgde Laleman kon van dichtbij binnen tikken. Een snedige tegenaanval van Jong Lede in de 27′ zorgde ervoor dat OMSI opnieuw moest achtervolgen. Op slag van rust was er nog een mooie combinatie tussen Moumou en Laleleman. De afwerking was echter ondermaats, waardoor Ingelmunster met een achterstand de kleedkamers indook.

Een gretige thuisploeg na de pauze, maar het was opnieuw Jong Lede dat enkele mooie kansen bij elkaar kon voetballen. In de 63′ kon Verhulst een bezoekend schot mooi pareren. Slordigheden bij Ingelmunster lieten Jong Lede toe om nu en dan met een vlugge counter voor gevaar te zorgen. De druk van Ingelmunster bleef voortdurend aanwezig, maar de bezoekende defensie gaf geen krimp. Via Van Den Bossche werd het zelfs 1-3, waardoor OMSI wel in heel slechte papieren kwam te zitten. In de 83ste minuut kwam de thuisploeg toch weer opzetten en versierde het een strafschop na handspel in de zestien. Laleman trapte de aansluitingstreffer overtuigend tegen de touwen. Dankzij de aanhoudende druk sleepte Ingelmunster alsnog een puntje uit de brand. In blessuretijd scoorde Geryl in de rebound na een poging van Clyncke. 3-3 na een genietbare partij. (KVDS)