OMS Ingelmunster blijft aan de leiding na 0-2 zege op Berlare

Redactie KW

Het was een matige wedstrijd langs beide kanten. Nochtans had Berlare de laatste vier wedstrijden verloren en Ingelmunster hoopte te profiteren van deze dip.

Dankzij deze overwinning voor Ingelmunster blijven de Bigands op koers en in het zog van de leiders. Aan de rust stond de eindstand al op het bord. In de tweede helft was het aanvallende spel van Ingelmunster toch wat zoek en zwak. In de eerste helft toonden de bezoekers zich in het begin strijdvaardig met enkele kansen, via een vrije trap van Declercq, die juist naast ging en een poging van Buyse, die op de lijn werd weg gewerkt. Na 20′ kon Moumou een prachtige voorzet geven tot bij Geryl die mooi kon binnen trappen. Het was na 15 minuten opnieuw Declercq die kon dreigen met een schot, maar dat werd van de lijn gehaald. Het bevrijdende doelpunt kwam er net voor rust, dankzij een vrije trap van De Schryvere, die netjes binnen ging.

Weinig gevaar

In de tweede helft kwam Ingelmunster er aanvallend nog weinig uit. Het was vooral SK Berlare dat het meeste balbezit had en aanvallend wel probeerde, met telkens op een sterk verdedigend blok van Ingelmunster botste. Ondertussen was Verzele Geryl komen vervangen en ging Beyens rusten voor Delannoy. Eén keer was Berlare nog gevaarlijk op een schot dat eveneens van de lijn werd gehaald door Ingelmunster. Volgende week zondag op 30 oktober om 15 ontvangt Ingelmunster de ‘buren’ van SK Vlamertinge.

(KVDS)