OMS Ingelmunster aan de leiding na winst tegen Mariekerke

© VDB

OMS Ingelmunster pakt de leiding in de derde amateurklasse A na 2-1-winst tegen FC Mariekerke en de 0-5-nederlaag van Wetteren tegen Eendracht Wervik.

Tegen het twaalfde geklasseerde FC Mariekerke moest Ingelmunster opnieuw proberen de volle buit te pakken. Niet gemakkelijk, als je weet dat alle ploegen Ingelmunster viseren met verdedigend voetbal. De wedstrijd kabbelde rustig op en neer, zat muurvast en kwam traag op gang, met na enkele minuten een lichte schietkans voor Delannoy, maar de bal ging voorlangs. Na een tiental minuten volgde een goede actie op links van Beyens. Hij kapte zijn man mooi uit, kon afleggen en de vrijstaande Vandermarliere tikte binnen: 1-0. een kopbal van Laleman landde in de handen van doelman Mardulier. Delannoy zette even later voor vanop links, de halve omhaal van Geryl ging over.

Na het halfuur scoorde Tolenaers de gelijkmaker, maar net voor de rust kon OMS terug op voorsprong klimmen. Laleman kon na een knappe actie op rechts de bal voor doel brengen, Vandermarliere zorgde met zijn tweede voor de 2-1-ruststand.

Doelpunt afgekeurd

Na de rust was er vooral middenveldspel. Mariekerke zat kort op de bal en gaf weinig ruimte weg om te voetballen. Na 53 kreeg Ingelmunster een vrijschop. Declerq draaide de bal over de muur, maar Mardulier kon het leer pakken. In de daaropvolgende fase was er een kopbal van Mulliez, maar opnieuw kon de bezoekende doelman redding brengen. OMSI voerde de druk op, maar toch bleef Mariekerke goed mee voetballen. Twintig minuten voor affluiten werd een poging van Laleman in hoekschop geweerd. Drie minuten later scoorden de bezoekers een tweede doelpunt, maar de treffer werd afgekeurd vanwege buitenspel. Mariekerke bleef nadien nog wel aandringen, maar de 2-1 bleef op het bord. (KV)