Olsene Sportief na 15 jaar weer kampioen

Olsene Sportief had zondag in Volkegem aan een gelijkspel (1-1) genoeg om kampioen te worden in 4e provinciale B Oost-Vlaanderen. De naaste achtervolgers verloren punten. Bottelare speelde gelijk tegen Nokere Kruishoutem en Maarkedal verloor tegen FC Kluisbergen. Op deze titel heeft de ploeg, die vijf jaar geleden bijna stopte, vijftien jaar gewacht.

Met twee autocars supporters, en een veertigtal fans met eigen vervoer, maakte de aanhang van de leider in Volkegem zijn opwachting. Hoewel de spelers tijdens en na de opwarming rust uitstraalden, liep het in de eerste helft niet zoals verwacht. De leider ondervond veel tegenstand van Volkegem. De thuisploeg scoorde op slag van rust (42′) via Van De Cauter. In de tweede helft was Olsene de betere ploeg. Dat resulteerde in de verdiende gelijkmaker (70′) via Nachtergaele. Na het eindsignaal was het nog een beetje wachten op de resultaten van Bottelare en Maarkedal. Daarna begon het kampioenenfeest op het veld.