OH Leuven vernedert Cercle Brugge met zware 7-1 cijfers

© BELGA
Redactie KW

Cercle Brugge trok zaterdag met een zes op zes naar Leuven en kon mits winst alleen op kop komen in de Proximus League. Het draaide echter helemaal anders uit voor coach José Riga en zijn spelers. Meer zelfs. Het werd een zeer pijnlijke avond, want groen-zwart verloor met maar liefst 7-1. De vorige keer dat de vereniging met dergelijke grote cijfers de boot inging was in februari 2006, toen werd het ook 7-1 op het veld van Standard.

Cercle begon aan Den Dreef met dezelfde elf basisspelers als de week voordien tegen Union. Crysan had in de openingsfase een unieke mogelijkheid maar trapte voorlangs. OHL nam van dan af het initiatief. Een vrije trap van Aguemon ging maar net aan de verkeerde kant van de paal. Groen-zwart kwam moeilijk in haar spel. Enkel een poging van Mercier ging naast.

Kort daarna werd er aan de overzijde gescoord toen Storm mooi diep ging en de bal voorbij Nardi in doel plaatste. Aguemon verdubbelde met een vrije tap de score en ook Maertens kon tegen zijn gewezen ploeg ongehinderd op een hoekschop binnenkoppen. Op een kwartier tijd scoorde het team van Bruggeling Dennis van Wijk drie keer. Cercle wist toen meteen dat het een moeilijke avond zou worden.

OH Leuven vernedert Cercle Brugge met zware 7-1 cijfers
© BELGA

In de tweede helft kwam groen-zwart nog offensiever voor de dag met De Belder in plaats van Omolo. Het was echter Leuven dat een vierde keer scoorde via Aguemon. Aan de overzijde werd een poging van De Belder gekeerd en stond Rodas op de juiste plek om te milderen: 4-1. Via een snelle omschakeling werd het 5-1 door Storm en toen Vincent met een tweede geel van het veld werd gestuurd kreeg OHL nog meer ruimte om te scoren. Schuermans en opnieuw Aguemon op strafschop maakten voor Cercle de afhang compleet.

OH Leuven vernedert Cercle Brugge met zware 7-1 cijfers
© BELGA

Groen-zwart verliest zijn leidersplaats aan Roeselare, dat vrijdagavond gelijk speelde bij Lierse. Cercle volgt als tweede op één punt. Volgend weekend is er bekervoetbal.

Groen-zwart moet het in de Croky Cup opnemen tegen Temse of Lebbeke. Als Temse het haalt is het mogelijk dat Cercle komende donderdag reeds speelt, misschien in het eigen Jan Breydelstadion. In Temse is er aan De Schelde namelijk een kermis-, feestweekend en de ploeg heeft op advies van de ordediensten gevraagd of er eventueel in Brugge kan gevoetbald worden, maar Club speelt zondagmiddag tegen Standard en daarom zou de bekermatch wellicht vervroegd of op een andere datum gespeeld worden. Bij winst van Lebbeke wordt er zondag gespeeld. (ACR)

OH Leuven vernedert Cercle Brugge met zware 7-1 cijfers
© BELGA

OH Leuven- Cercle Brugge 7-1

Doelpunten: 26′ Storm 1-0, 29′ Aguemon 2-0, 38′ Maertens 3-0, 48′ Aguemon, 58′ Rodas 4-1, 65′ Storm 5-1, 81′ Schuermans 6-1, 90′ Aguemon (pen.) 7-1.

OH Leuven: Gillekens, Daeseleire, Schuermans, Moore, Aguemon, Storm (78’Kostovski), Azevedo (63’Hubert), Bagayoko (75’Mertens), Libert, Watt, Maertens.

Cercle Brugge: Nardi, Palun, Lambot, Rodas, Vanbelle, Omolo (46′ De Belder), Vincent, Mercier, Crysan, Bruno (76′ Mexique), Cardona (66′ Buyl).

OH Leuven vernedert Cercle Brugge met zware 7-1 cijfers
© BELGA

Gele kaarten: 12′ Vincent, 15′ Lambot, 20′ Bagayako, 29′ Omolo, 76′ Rodas,

Rode kaart: 70′ Vincent (2x geel).

Scheidsrechter: Boterberg.

(ACR – foto’s Belga)