OH Leuven ontslaat coach Dennis van Wijk

© BELGA
Redactie KW

Dennis van Wijk is niet langer trainer bij Oud-Heverlee Leuven. Dat is door de club uit de Proximus League bevestigd. Nigel Pearson, in het verleden in het Engelse voetbal actief bij onder meer Leicester City, is de opvolger.

“Dennis kwam in januari bij de club en leidde een jonge groep weg van degradatie”, reageert Aiyawatt Srivaddhanaprabha, CEO van King Power en eigenaar van OHL, op de clubsite. “Zijn toewijding was ontzettend groot en we zijn heel erg dankbaar voor zijn harde werk. Toch hebben we de beslissing genomen waarvan wij denken dat deze het beste is voor de club op lange termijn. Zijn opvolger Nigel is een ontzettend goede manager met een grote kennis van zaken, goede people skills en een sterke winnaarsmentaliteit. Hij zal OHL op de rails zetten voor de komende jaren.”

De ondertussen 54-jarige Pearson voetbalde in zijn carrière voor Shrewsbury Town, Sheffield Wednesday en Middlesbrough. Als coach was de Brit bij tal van Engelse teams actief waaronder Leicester City, dat hij in 2014 naar de Premier League bracht. Dat hij nu in Leuven neerstrijkt is geen toeval. Beide clubs zijn in handen van het Thaise bedrijf King Power Group. Pearson zal zondag zijn debuut vieren in de thuismatch tegen Beerschot-Wilrijk. Van Wijk stond sinds januari aan het hoofd van OHL. Vorig seizoen kon de 54-jarige Nederlander de Leuvenaars pas in extremis redden in 1B, maar dit jaar mikte het team uit de studentenstad hoger. Na zes speeldagen staat OHL op de vierde plaats met negen punten, vijf minder dan leider Beerschot-Wilrijk. In de Beker van België verloor de ploeg van van Wijk in de zestiende finales pas na verlengingen met 4-2 in Sint-Truiden.