“Nu vol voor een tweede zege gaan”

Sam Ingelaere in actie © VDB
Redactie KW

SK Eernegem boekte tegen SVD Kortemark een eerste zege van het seizoen. “We weten dat we degraderen, maar maken er het beste van.”

SK Eernegem won met het kleinste verschil en hield voor de eerste maal dit seizoen de nul op het bord. “Er waren nochtans vier verdedigers geschorst. De jonge gasten van het beloftenteam hebben het dan ook heel goed gedaan”, opent Adriaan Vanslambrouck die aan zijn eerste seizoen bij SK Eernegem bezig is. “Ik heb hier heel veel toffe mensen leren kennen in een toffe ploeg. Ik beklaag me mijn keuze dan ook niet echt. Mochten de resultaten goed zijn, was het top geweest. We zijn een grote groep vrienden die goed overeen komen. Dat houdt ons samen en blijft ons motiveren. We weten allemaal dat we degraderen, maar we maken er het beste van.”

De eerste zege is binnen en dat zat er aan te komen. “We konden het seizoen niet afsluiten zonder zege, want we waren er al vaak heel dicht bij. We hebben nu gewonnen en we zullen nu volop proberen om dat nog eens te doen”, aldus de flankspeler die in de aanval wordt uitgespeeld. “Ik ben niet de grootste of sterkste aanvaller. Het is dus niet gemakkelijk om een bal bij te houden of af te leggen, maar het lukt elke week wel iets beter”, besluit de tweedejaarsstudent financiën en verzekeringen aan Hogeschool Gent die volgend seizoen naar KSK Snaaskerke trekt. (BV)