NSVD Handzame wint derby tegen WS Zarren

NSVD Handzame won voor de vierde maal de derby. © Foto Coghe

De derby tussen Handzame en Zarren eindigde in het voordeel van de thuisploeg. Dit onder barre weersomstandigheden en een grote publieke belangstelling.

Voor de wedstrijd zei schepen van sport Stefaan Vercooren het volgende. “Ik moet neutraal blijven, maar mijn hart klopt toch nog altijd voor Zarren. Niet verwonderlijk als je daar gespeeld hebt vanaf je tien jaar tot je 36 jaar. Ik denk dat een gelijkspel of winst met een klein verschil de uitslag zal zijn. Beide ploegen kunnen zich geen verlies permitteren. Aan het aantal toeschouwers kan je toch zien dat deze derby leeft.”

Doelpunten op cruciale momenten

De wedstrijd begon afwachtend en in het eerste kwartier tastten beide ploegen elkaar wat af. Veel middenveldspel en weinig kansen. Maar toen de thuisploeg op de 24ste minuut de score opende, bloeide de wedstrijd open. Op dat ogenblik was Handzame de best voetballende ploeg. Op het halfuur verdubbelde oud-Zarrenaar Lyes Finaut de score na een communicatiefout tussen de doelman en de laatste man van Zarren. De doelman van Zarren had het meeste werk, die kreeg zeker geen kou. Maar net voor de rust achtte Bart Vanhee de kans gekomen om orde op zaken te stellen en te tonen dat Zarren nog niet uitgeschakeld was. Met twee goals van zijn voet gingen beide ploegen met een gelijkspel de rust in. Handzame was tot dan de betere ploeg, maar Zarren scoorde op cruciale momenten.

WS Zarren kon op slag van rust nog gelijkmaken.
WS Zarren kon op slag van rust nog gelijkmaken.© Foto Coghe

Direct na de rust zette Handzame meteen de trend met een gevaarlijke aanval. De 500 opgekomen supporters zagen twee voetballende ploegen aan het werk. Kort daarna zorgde Bardyn voor de groen-witte voorsprong. Zarren antwoordde direct, maar de kans van Jordy Aper ging net naast. Naar het einde toe werd de wedstrijd wat bitsiger. De ingekomen Jo Debruyne scoorde de 4-2 en net voor affluiten was de 5-2 een feit. Al bij al misschien toch wel een juiste uitslag.

NSVD Handzame: Baeckelandt, Decleire, Heindryckx, Van Gelder, D. Timperman, Ghesquière, Bardyn (65′ K. Hemeryck), Hosten, J. Hemeryck (71′ Lagae), Finaut (79′ Debruyne), Delamillieure.

WS Zarren: Desloover, Hosten, Jonckheere (65′ Vandewiele), Descheemaker (45′ Ramoleux), Boudt, D. Vanhee, Berten (79′ Deroo), Vandamme, Aper, B. Vanhee, Blanchard.