NSVD Handzame promoveert naar derde provinciale

© Foto EG

NSVD Handzame speelt volgend seizoen in derde provinciale. Het won de terugmatch van de eindrondefinale met 0-5 bij Brielen Sport. Lyës Finaut was de matchwinnaar met vier doelpunten.

Brielen Sport was gedurende het seizoen het zwarte beest van NSVD. In de competitie verloor het nog met 5-0 in Brielen. Ook de match in het Amersveldestadion werd verloren. Met deze 0-5-zege nam het dan ook gepast revanche. De bezoekers toonden ook meer honger naar de promotie. Brielen acteerde ondermaats en kon weinig gevaar creëren. In vijf minuten maakte Handzame de thuisploeg monddood. Eerst trof Stijn Decleire na een twintigtal minuten raak met een lage schuiver en daarna ontbond Lyës Finaut zijn duivels. In twee minuten prikte hij tweemaal. Zijn tweede doelpunt was enig mooi. Hij haalde uit vanop zo’n 20 meter en liet Lemoyne kansloos met een schot in de rechterbovenhoek. Vlak voor de rust vervolledigde hij zijn hattrick toen hij volledig vrij aan de tweede paal onder de thuisdoelman binnen kon schuiven.

Aan de rust stond NSVD dan ook al met anderhalf been in derde provinciale. Brielen probeerde wel aan te dringen, maar bracht de bezoekers niet meer in gevaar. Integendeel, Finaut lukte ook nog zijn vierde van de namiddag. Dan was het enkel nog aftellen tot het laatste fluitsignaal. Na afloop waren er dan ook enkel maar blije gezichten bij de Handzamenaren, die na drie jaar meteen de stap naar derde zetten. Ook bij trainer Dominik Rosseel die in zijn debuutjaar meteen oogst, al mag het aandeel van de vorige coach, Filip De Baes, niet vergeten worden. “Ik had dit seizoen nog niet gedacht om mee te draaien voor de eindronde of het kampioenschap”, stelt Rosseel. “Vanaf Nieuwjaar begonnen we er meer in te geloven. De ploeg wilde en dat voelde je op training en in de wedstrijden. Brielen is nochtans een ploeg die ons niet ligt en vandaag zei ik ‘als je begint te voetballen, kan je alles.’ Ze begonnen te voetballen en het was magistraal.”

Aan de rust stond het dus al 0-4 en leek de buit binnen. “Ik zei dat ze hun positie moesten blijven houden en nog niet denken dat ze er al waren. Dan zou alles vanzelf komen. Dan speelden we goed de bal rond, maar we konden nog slimmer zijn en nog meer doelpunten maken. En nu feesten en dan zien we wel wat er gebeurt. Maandag wordt een rustdag”, besluit een euforische trainer. (BV)