Nils Clarysse, RC Bissegem: “Kwalitatief en in de breedte versterkt”

Nils Clarysse wil vorig seizoen vergeten en kijkt naar de toekomst: "Het bestuur heeft niet stilgezeten." © VDB
Redactie KW

Vorig seizoen werd een volledige miskleun voor RC Bissegem. De blauwhemden eindigden op een bescheiden twaalfde plaats en sprokkelden amper 35 punten. Veel te weinig voor een ploeg die wilde meedoen voor de prijzen. “Natuurlijk waren we ontgoocheld”, bekent trainer Nils Clarysse.

“Een dergelijk resultaat hadden we niet voor ogen toen we van start gingen. Maar de omstandigheden heb je niet altijd in de hand. En in voetbal is het vaak zo dat je een slechte start een volledig seizoen met je meesleept. Achteraan konden we zelden de nul houden, vooraan waren we niet scherp genoeg.”

“Of we nu meer mogelijkheden hebben?”, herhaalt Nils Clarysse. “Het bestuur heeft in het tussenseizoen niet stilgezeten. De kern werd zowel kwalitatief als in de breedte versterkt. Daarom ga ik nog niet van de daken schreeuwen dat we bovenaan zullen eindigen. Ook de andere ploegen zijn versterkt. Volgens geruchten zou Lichtervelde over een sterk geheel beschikken en is die ploeg de grote titelfavoriet.”

Bissegem opent de competitie met een thuismatch tegen Dosko Beveren A. Een haalbare kaart. “Dat denk ik ook”, beaamt Nils Clarysse. “We hebben een goede voorbereiding achter de rug en moeten nu de positieve lijn doortrekken. Maar oefenmatchen en competitie, dat is een wereld van verschil. Zeker de eerste wedstrijd. Iedereen kijkt er naar uit en niemand wil met een nederlaag aan het nieuwe seizoen beginnen.” (Fonzie)

Zondag 3 september 15 uur: RC Bissegem – Dosko Beveren A.