Nils Clarysse (RC Bissegem): “Eerste doel al bereikt”

Nils Clarysse. (Foto LLV)
Redactie KW

RC Bissegem pakte op Moorsele de eerste periodetitel. Nadat de leider met een 1-0-achterstand de rust inging, zette het na de pauze de scheve situatie helemaal recht.

“Natuurlijk hebben we er een op gedronken”, lacht trainer Nils Clarysse. “Tenslotte hebben we ons eerste doel, deelname aan de eindronde, al bereikt. Ik ben de eerste om toe te geven dat we op Moorsele goed wegkwamen. Op een diefje zijn we met de drie punten gaan lopen, maar dat is nu eenmaal voetbal. Je krijgt niet altijd wat je verdiend. Over die eerste periodetitel bestaat er echter geen discussie. We wonnen zeven van de tien wedstrijden en beschikken met 31 goals over de beste aanval van de reeks.”

Zondag krijgt Bissegem het bezoek van het bescheiden Oostrozebeke, maar de ploeg moet het doen zonder de geschorsten Catry, Akbari en Vanderstraeten. “Aan de andere jongens om te bewijzen wat ze in hun mars hebben“, maakt Nils Clarysse er geen drama van. “We moeten er alleen voor zorgen dat we voldoende bij de les zijn. Het zou niet de eerste keer zijn dat er na een succes een miskleun volgt. Tegen Oostrozebeke moet er gewonnen worden, want de volgende weken komen met Ardooie, Lendelede en Kanegem de wedstrijden van de waarheid eraan.” (Fonzie)

SV Moorsele 1-2 RC Bissegem

Bissegem: Dewaele, Stragier, Vanderstraeten, Goemaere, Catry, Masschelein, Hanson (81′ Deman), Denys, Malfait, Akbari (75′ Verstraete), Vergeynst.

Doelpunten: 43′ Viane 1-0 (pen.), 68′ Akbari 1-1, 83′ Verstraete 1-2.

Zondag 12 november om 14.30 uur: RC Bissegem – SC Oostrozebeke.