Nieuwe voorzitter Aalbeke Sport: “Geen voetbalanalist”

Mia Messely: "Ik sta volledig ten dienste van de club" © KDK
Redactie KW

Mia Messely volgde onlangs Marnix Verstichel op als voorzitter van FC Aalbeke Sport. “De kandidaten stonden elkaar niet te verdringen om de fakkel over te nemen, dus nam ik in het belang van de club mijn verantwoordelijkheid op”, zegt ze.

Door een te drukke beroepsagenda werd Marnix Verstichel gedwongen om het voorzitterschap over te dragen. “Ik heb er 20 jaar als bestuurslid opzitten, waarvan 10 jaar als voorzitter”, legt Verstichel uit. “Maar ik kreeg het alsmaar drukker op het werk en het werd moeilijker om de twee zaken te combineren. Omdat ik aan halve werken een gloeiende hekel heb, bood ik mijn ontslag aan. Met Mia Messely is de club in goede handen en ik blijf supporter nummer één.”

“Behalve de titel verandert er voor mij niet zoveel”

Mia Messely is niet nieuw bij FC Aalbeke Sport. Bijna 20 jaar geleden stapte ze in het bestuur en ze was al meerdere jaren ondervoorzitter. “Dat iedereen in mijn richting keek toen Marnix Verstichel ontslag nam, was niet meer dan logisch”, lacht de kersverse preses. “De kandidaten stonden elkaar niet te verdringen om de fakkel over te nemen. Met vier mensen worden de dagelijkse beslommeringen geregeld. Behalve de titel verandert er voor mij niet zoveel. Zelfs toen Marnix voorzitter was, kon hij er tijdens de week niet zoveel bijzijn en regelde ik zelf al veel zaken.”

Aandacht voor jeugd

FC Aalbeke Sport vertoeft ondertussen al meerdere seizoen in het vagevuur van vierde provinciale. “De laatste keer dat we een promotie mochten vieren dateert van het jaar 1993”, weet Mia Messely nog. “Na zes jaar derde provinciale moesten we echter een stap terugzetten. Vorig seizoen eindigden we op de zevende plaats en straks willen we beter doen. Een topvijfplaats zou schitterend zijn. We besteden bovendien veel aandacht aan onze jeugd en hopen daar binnen de kortste tijd de vruchten van te plukken.”

“Wie er straks in onze reeks als titelfavoriet van start gaat? Dat zou je best aan de trainer vragen. Ondanks het feit dat mijn hart klopt voor FC Aalbeke Sport en het voetbal ben ik geen analist, die het allemaal weet. Ik sta volledig ten dienste van onze geliefde club, maar mijn voetbalkennis is niet zo groot. Voor het puur technische zijn sommige mensen beter geplaatst dan ik.” (Fonzie)