Nieuwe naam van KFC Mandel United mogelijk niet aanvaard

Voorzitters Xavier Vanhonsebrouck en Paul Seynaeve klinken op de nieuwe fusieclub, maar moet die op zoek naar een andere naam ? © VDB
Wouter Vander Stricht

De fusie tussen KFC Izegem en OMS Ingelmunster zou straks de naam KFC Mandel United gaan dragen. Maar blijkbaar is de kans groot dat die naam niet aanvaard zou worden… Bij Izegem en Ingelmunster maken ze zich sterk dat dit wel zal lukken.

Woensdag werd de fusie tussen KFC Izegem (tweede amateurklasse) en OMS Ingelmunster (derde amateurklasse) bekend. Die fusieplannen roepen bij de fans gemengde gevoelen op, maar de naam KFC De Mandel United zou beide kampen moeten verenigen.

De Mandel refereert immers aan de rivier die door Izegem en Ingelmunster stroomt. De Mandelbeek loopt zelfs achter de gloednieuwe brouwerij Van Honsebrouck van de Ingelmunsterse voorzitter. Maar de nationale studiecommissie van de voetbalbond keurde recent (op 12 december 2016) de beslissing goed die als volgt luidt : “Alle nieuwe benamingen en wijzigingen aan bestaande benamingen moeten minstens een geografische verwijzing bevatten naar de deelgemeente, gemeente of stad waar de exploitatiezetel van de club gelegen is.”

Het zal nu af te wachten zijn of de naam aanvaard zal worden of dat de bestuurders een nieuwe naam uit de hoed mogen toveren. Bij Izegem en Ingelmunster vinden ze dat die verwijzing naar de er wel is, omdat de naam KFC Mandel United ook het suffix Izegem-Ingelmunster krijgt. Een hele mond vol dus. Wordt ongetwijfeld vervolgd.