Nieuw voetbalverbond in Roeselare

Het voorlopige bestuur van ZVC Roeselare met v.l.n.r.: Gino Tytgat, Nathalie Vanhecke en Piet Vandekerckhove. (Foto SM)
Stijn Moerman

Vanaf september is Roeselare met de Zaterdagse Voetbal Competitie Roeselare, kortweg ZVC Roeselare, een nieuw voetbalverbond rijker.

Piet Vandekerckhove, Gino Tytgat en zijn vrouw Nathalie Vanhecke zijn volop in de weer om alles in orde te brengen met het oog op de start van de Zaterdagse Voetbal Competitie Roeselare in september. “Op vraag van verschillende personen en ploegen uit de Cup Regio Mid-West werd na lang beraadslagen beslist om een nieuw verbond op te richten in Roeselare”, zeggen voorzitter Piet Vandekerckhove en ondervoorzitter Gino Tytgat.

Beide Roeselarenaars kennen alvast het klappen van de zweep. Zo stond Piet mee aan de wieg van RLV-ploeg DC United en was hij jaren jeugdtrainer bij KSV Rumbeke; Gino was dan weer negen jaar lid van de Cup Regio Mid-West, waarvan het laatste anderhalf jaar als secretaris. “Momenteel hebben er al enkele ploegen toegezegd en deze week zijn er meer dan honderd brieven vertrokken naar clubs en scheidsrechters. Alle begin is uiteraard moeilijk, maar het zou tof zijn als we zo’n 12 tot 14 ploegen mogen verwelkomen in ons eerste seizoen.”

Infovergadering

Het inschrijvingsgeld zou 170 euro bedragen, waarvan 50 euro borg. “De jaren erop willen we het bedrag terugbrengen naar 120 euro. En het is ook niet de bedoeling om een spaarpot op te bouwen. Het geld is van de ploegen en blijft van de ploegen. We willen dan ook geregeld activiteiten voor hen organiseren.” ZVC Roeselare organiseert een infovergadering op vrijdag 10 februari om 19 uur in Zaal OCAR in Rumbeke.

De andere liefhebbersverbonden – het Roeselaars Liefhebbers Verbond en de Cup Regio Mid-West – maken zich alvast geen zorgen bij de oprichting van een nieuw verbond. “Er zullen misschien wel enkele ploegen vertrekken bij ons, maar er komen er ook telkens nieuwe bij. Dat is ieder jaar het geval. We gaan er onze slaap niet voor laten”, zeggen voorzitter Hendrik Roelens (RLV) en Geert Braem (CRMW).

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, edities De Weekbode Roeselare, Izegem en Tielt van vrijdag 13 januari.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier