“Niet de moeilijkste, maar ik had liever geen Spaanse ploegen gehad”

"We zijn niet kansloos", klinkt het bij Vanhaezebrouck. © BELGA
Redactie KW

Donderdagavond vond de loting voor de groepsfase van de Champions League plaats in Monaco. Resultaat: AA Gent moet het in groep H opnemen tegen Zenit Sint-Petersburg, Valencia en Olympique Lyon. Een scenario waar AA Gent zich kan in vinden. “We zijn niet kansloos”, klinkt het bij trainer Vanhaezebrouck.

“Het zijn allemaal kwaliteitsvolle ploegen. We hebben niet de moeilijkste ploegen getrokken, maar ik had liever geen Spaanse ploegen gehad. Ik was ook liever niet naar het Oostblok getrokken. Aan de andere kant: we hebben geen Bayern München en geen Barcelona getrokken. We blijven wel de kleinste van de groep. Maar oké, deze loting opent iets meer perspectieven“, reageert trainer en kersverse ereburger van Menen, Hein Vanhaezebrouck.

Tevreden voorzitter

Ook voorzitter Ivan De Witte kan zich vinden in de resultaten van de loting: “Ik vind dit sportief een heel aantrekkelijke groep. Wie weet kunnen we misschien wat puntjes sprokkelen“, hoopte voorzitter De Witte. “Natuurlijk had ik er graag een echte topper bij gehad. Een club van het kaliber Manchester City, of Manchester United of Barcelona, maar we mogen al bij al toch tevreden zijn. In de potten zaten geen kleine ploegjes. Om in die potjes te geraken moet je wat bewezen hebben in je eigen competitie. Alleen het feit dat de naam van AA Gent in zo’n balletje zit stemt me heel gelukkig.”

Afwachten

Het is nu nog wachten op de precieze volgorde van de wedstrijden. Vanhaezebrouck wil vanaf vrijdag wel al opnieuw focussen op de competitie. “We gaan vrijdag door met de voorbereiding op de match tegen KV Mechelen. We willen daar de drie punten gaan pakken. De competitie blijft het belangrijkste”, klinkt het duidelijk.

(Belga/AA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier