Nicolas Mulliez (FC Gullegem) naar OMS Ingelmunster

Nicolas Mulliez (rechts) in duel met Thor Laleman met wie hij volgend seizoen normaliter samenspeelt bij OMS Ingelmunster. © VDB
Redactie KW

Nicolas Mulliez vertrekt naar OMS Ingelmunster, zo ziet derdeklasser FC Gullegem weer een basisspeler weggeplukt worden. Mulliez is aan zijn derde seizoen toe op de Poezelhoek.

Medio 2013 kwam hij samen met Erwin Seignez over van Helkijn. Daarvoor speelde Mulliez bij Heestert. In zijn eerste seizoen in bevordering speelde hij meteen kampioen met FC Gullegem, de voorbije twee jaar houdt hij zich makkelijk staande in een van de sterkste verdedigingen van derde klasse.

Nu kon hij de lokroep van OMS Ingelmunster niet weerstaan. OMSI trok ook aan de mouw van Karsten Delrue, maar die koos voor KFC Izegem.

Voor Mulliez betekent dit wellicht dat hij een reeksje zakt. FC Gullegem komt volgend jaar zo goed als zeker uit in de tweede amateurklasse, het ambitieuze OMSI is waarschijnlijk te ver teruggeslagen om nog in aanmerking te komen voor rechtstreekse promotie en zal dus wellicht in derde amateurklasse, vergelijkbaar met bevordering, uitkomen.

Bij FC Gullegem maken ze er geen geheim van dat ze niet meekunnen in het financiële opbod.

(Fonzie-WVS)